Curt Rice prøver en gang til å ansette en av sine nærmeste direktører. Foto: Nicklas Knudsen

31 søkere til nyutlyst toppdirektørstilling

Kravet om masterutdanning ble kuttet i andre utlysningsrunde. Nå har stillingen som toppdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus fått 31 søkere.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Curt Rice har hatt vel 70 personer å velge mellom når han nå igjen skal forsøke å ansette den andre av sine to toppdirektører på Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Hvis vi tar med den første utlysningen er tallet over 100. For vel ett år siden, i januar i fjor, ansatte høgskolestyret Tone Sandahl fra Rambøll Comsulting som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, i konkurransen med 29 andre søkere. Tragiske omstendigheter ville det slik at hun aldri tiltrådte stillingen. Hun ble alvorlig syk og døde av kreft i august i fjor. 

Les også: 

Stillingen ble lyst ut igjen senhøstes i fjor og fikk 43 søkere, men i desember returnerte høgskolestyret ansettelsessaken på grunn av «formelle feil ved kompetansekrav». På nyåret ble kompetansekravet senket og krav om masterutdanning droppet, og stillingen lyst ut ennå en gang.

Når søknadsfristen nå er gått ut, er det 31 søkere til stillingen. 

Tidligere seksjonssjef for kommunikasjon, Tore Hansen, har fungert i stillingen som organisasjons- og virksomhetsdirektør det siste året. 

Hansen trakk tilbake oppsigelse

Hansen sa i fjor vår opp stillingen sin ved Høgskolen i Oslo og Akershus etter at han hadde takket ja til å bli direktør for landets organisasjon for kommunerevisorene. Vel en måned før han skulle slutte ved høgskolen, snudde han i døra, og trakk i juni i fjor tilbake oppsigelsen sin. 

Les også: 

På tampen av høgskolestyremøtet i juni fjor informerte rektor Curt Rice styremøte om at han var glad for at Tore Hansen hadde takket ja til å fortsette som fungerende organisasjons- og virksomhetsdirektør til Sandahl var på plass. 

Det er ingen hemmelighet at Rice har ønsket at Hansen skulle fortsette i jobb på høgskolen.  Rice bekreftet i et intervju i fjor vår at han hadde oppfordret Hansen til å søke stillingen som kommunikasjonsdirektør ette Anne Christel Johnsgaard, men Hansen sto ikke på søkerlista den gangen, og Sverre Molandsveen ble ansatt.

Styret sa nei til ansettelse

Andre gangen stillingen som organisasjons- og virksomhetsdirektør var lyst ut, i oktober i fjor, sto Tore Hansen på søkerlista, sammen med 42 andre søkere. Høgskolestyret skulle etter planen ansette direktøren i møtet i desember, men sendte saken tilbake.

— Det har skjedd en feil i innstillingen når det gjelder krav til formell kompetanse. Saken sendes tilbake til administrasjonen for videre behandling, sa rektor Curt Rice den gangen, ifølge internsidene til HiOA . 

Les også: Utsatte ansettelse av ny direktør på HiOA

Hansen har en cand-mag-grad fra det som i dag er Nord universitet i Bodø. Kompetanse i utlysningen til direktørstillingen var den gangen «minimum masterutdanning». 

Etter dette ble kompetansekravet til den nye direktørstillingen senket og lyst ut enda en gang.

Les også: Rice senker kompetansekrav og lyser ut toppstilling på nytt

Droppet masterkrav - fagforeninger reagerte

Krav til kompetanse i denne søkerrunden, der fristen gikk ut for vel en uke siden, er kun «høyere utdanning». Samtlige fagforeninger protesterte på at kravet til kompetanse skulle senkes når rektor Rice hadde drøftingsmøte med dem om saken. Men Rice valgte å overhøre protestene og lyste ut stillingen på nytt uten krav til masterudtdanning.

En av de som reagerte var hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet på høgskolen, Erik Dahlgren. Han sa til Khrono i januar at ha synes det er et dårlig signal til omgivelsene fra en høgskole som ønsker å bli universitet å på denne måten sette ned sine egne krav til kompetanse for høgskolens viktigste direktørstilling.

— Det står vel «Tore Hansen» på denne utlysningen?

— Ja, rektor var rimelig klar på dette punktet på vårt møte, svarte tillitsvalgt Dahlgren.

(Dagens fung. direktør for organisasjons- og virksomhetsstyring, Tore Hansen (t.v.) og rektor Curt Rice. Foto: Skjalg Bøhmer Vold).

Ikke direkte svar fra Rice

Rektor Curt Rice ønsket ikke å svare direkte på om stillingsutlysningen som organisasjons- og virksomhetsdirektør ved HiOA nå var spesialsydd for å passe til fungerende direktør Tore Hansen.

— Jeg ønsker ikke å kommentere dette konkrete spørsmålet. Men på prinsipielt nivå mener vår styreleder Trine Syvertsen at det er uproblematisk å ta hensyn til profilen til en som fungerer godt i stillingen og lyse ut uten at vedkommende blir ekskludert på formelt grunnlag. Jeg er enig i hennes vurdering på dette punktet, og det er dessuten tradisjon for slik tenkning ved HiOA, f.eks. da det ble bestemt at det ikke var krav om doktorgrad for å være dekan, noe som jeg har stor forståelse for utfra en helt konkret situasjon som jeg finner sammenlignbar, skrev Rice i epost til Khrono i januar. 

Les også: Dagens Næringslivs kommentar «Favoritt uten grad»

100 har søkt stillingen

Siste søknadsfrist på stillingen som organisasjons- og virksomhetsdirektør gikk ut 5.februar. På søkerlisten denne gangen står det 31 navn (se hele lista i faktarammen), og en av dem er Tore Hansen.

I første søkerrunde i januar 2016 var det 30 søkere til stillingen, i runde to var det 43 og i denne siste runden er det 31. Kun en liten håndfull har søkt flere ganger, så tilsammen har nå rundt 1oo personer vist interesse for og søkt denne toppdirektørstillingene ved høgskolen.

Stillingen skal være sidestilt med direktør for digitalisering og infrastuktur, og skal sitte i rektors ledergruppe. Asbjørn Seim tiltrådte som digitaliseringsdirektør i fjor høst.

Stillingen som digitaliseringsdirektør var også lyst ut to ganger, her var det henholdsvis 22 og 39 søkere. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS