norsk studentorganisasjon

Har bestemt seg for hvem de vil skal bli ny studentleder

Det stod mellom Oline Sæther og Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng. Nå er innstillingen klar.

Tuva Todnem Lund er leder for valgkomiteen som nå har kommet med sin innstilling til hvem de ønsker skal lede studentene det neste året.
Publisert Oppdatert

Tuva Todnem Lund og resten av valgkomiteen i Norsk studentorganisasjon (NSO) har enstemmig innstilt på Oline Sæther som ny leder av Norsk studentorganisasjon.

Den andre lederkandidaten, Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng, nådde dermed ikke opp.

— I en krevende tid for norske studenter, vil Oline Sæther være en sterk og tydelig stemme, som kan få gjennomslag utad, og virke samlende innad, skriver valgkomiteen i en pressemelding tirsdag.

— I sin rolle som leder av Studentparlamentet ved UIO, har Sæter utvist imponerende politisk teft og gjort en god profil i media. Gjennom persona-non-grata-saken har hun vist at hun er tilpasningsdyktig og kommuniserer godt rundt vanskelige saker, skriver de videre.

Landsmøte

Hvem som skal ta over stafettpinnen etter nåværende studentleder Maika Marie Godal Dam, bestemmes først under valget på NSOs landsmøte kommende helg.

Der skal det også velges ny nestleder, internasjonalt ansvarlig og fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

Som nestleder har valgkomiteen i NSO enstemmig innstilt på Ole-Markus Simonsen, som i utgangspunktet var kandidat til vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

— Ole-Markus imponerte valgkomiteen stort gjennom hele valgprosessen med sin trygge fremtoning og refleksjonsevne. Han har god forståelse og bred erfaring med organisasjonsbygging og mange spennende tanker om hvordan NSO kan utvikle seg videre, skriver valgkomiteen i sin innstilling.

Nytt sentralstyre

Til vervet som internasjonalt ansvarlig har valgkomiteen innstilt Jens Bartnes. Til vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig mener valgkomiteen at Elida Linnea Slettum er riktig person.

— I en tid preget av store utfordringer og endringer for internasjonale studenter i Norge, og ellers på fagfeltet, er vi overbevist om at Jens Bartnes har alle de riktige forutsetningene for å gjøre en strålende jobb, skriver valgkomiteen om førstnevnte.

— Valgkomiteen er sikre på at Elida er en meget faglig sterk kandidat, som vi gjerne vil se i en fagpolitisk rolle, hvor hun kan videreutvikle egen og organisasjonens tanker rundt læringsmiljøpolitikk, meldes det om Elida Linnea Slettum.

Til det nye sentralstyret har valgkomiteen innstilt følgende personer: Maiken Køien Andersen, Thomas Helland-Hansen, Astrid Hilling, Marte Bråteng, Tina Tufte Holtsdalen, Harald Bolstad Evensen, Vår Eline Nilsen, Robert Granlund, Vilma Himberg, Erica Marie Kunz-Skrede, Andrea Nesvik Voss, Carl William Wright Nordby og Oscar dos Santos Kvalsvik.

Powered by Labrador CMS