studentvalg

Disse to kjemper om å bli leder, mens tre vil bli nestleder. Sjekk hvem her

Norsk studentorganisasjon (NSO) har offentliggjort kandidatene til arbeidsutvalget som skal velges på landsmøtet i midten av april.

Oline Sæther og Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng ønsker begge å ta over som NSO-leder etter Maika Marie Godal Dam.

— Vi veldig glade for alle som ønsker å gjøre en jobb for NSO det neste året. Her er det mye kompetanse og erfaringer, sier leder av valgkomiteen, Tuva Todnem Lund, til Khrono.

I forkant av årets studentvalg kan hun glede seg over at det er konkurranse både om ledervervet og nestledervervet i Arbeidsutvalget (AU).

Oslo-kamp

Når det gjelder det førstnevnte går det mot en real Oslo-kamp, ettersom de to kandidatene er Oline Sæther fra Universitetet i Oslo og Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng fra OsloMet.

Sæther har det siste året vært leder for Studentparlamentet ved UiO, og lanserte seg selv som ny NSO-leder i Khrono i slutten av januar i år.

Da Khrono spurte 26-åringen om hvor engasjementet hennes kom fra, svarte hun at hun alltid har følt at det å ha ansvar er givende.

— Jeg har alltid søkt mer ansvar enn det er som er vanlig, sa Sæther, og beskrev seg selv som en uredd leder, som liker å bygge team.

Et par uker etter at Sæther erklærte seg som lederkandidat i Khrono, meldte leder av Studentparlamentet ved OsloMet, Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng, seg som hennes konkurrent.

Når det skal bestemmes hvem som skal ta over etter Maika Marie Godal Dam, står det mellom de to Oslo-studentene.

— Jeg ønsker å bidra på et nasjonalt nivå. Jeg har alltid vært interessert i å gjøre en jobb for andre, sa Nyeng til Khrono.

Tre nestlederkandidater

I tillegg til ny leder skal det også velges både nestleder og ansvarlige for fire ulike verv i NSO.

Elida Linnea Slettum (Universitetet i Bergen), Torjus Levisen Johansen (NTNU) og Max Henrik Arvidsson (Høyskolen Kristiania) ønsker alle å ta over stafettpinnen fra nåværende nestleder Simon Oftedahl.

Ole Markus-Simonsen (NTNU) er den eneste som ønsker å bli fag og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, mens Stellan Hjerpset-Østlie (Handelshøyskolen BI) ønsker å bli velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig.

Jens Bartnes (NMBU) vil bli internasjonalt ansvarlig, mens vervet som fag- og forskningspolitisk ansvarlig foreløpig står uten kandidater.

Vurderingsprosess

Valgkomiteens innstilling til arbeidsutvalg og sentralstyre i NSO vil bli offentliggjort 11. april, men nye kandidater kan dukke opp helt fram il fredag 14. april, informerer Tuva Todnem Lund.

— Vi skal nå i gang med en vurderingsprosess hvor kandidatene får oppgaver og skal gjennom intervjuer, forteller Todnem Lund.

Når det gjelder vervet der det foreløpig ikke er noen kandidater, sier lederen av valgkomiteen dette:

— Det kan det være aktuelt å tilby innstillingen som fag og forskningspolitisk ansvarlig til noen som egentlig har stilt til noe annet.

— Kandidaten til velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig kom også inn etter fristen, påpeker hun avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS