Campus Kjeller

Helomvendig for OsloMet — ingen rettssak om Kjeller likevel

Staten og Hemfosa, som eier OsloMets bygg på Kjeller, har inngått forlik.

Den planlagte rettssaken mellom staten og utleier av OsloMets campus på Kjeller, Hemfosa, er avlyst.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig onsdag skrev Khrono at det neste uke var duket for rettssak mellom staten ved Kunnskapsdepartementet og eiendomsselskapet Hemfosa AS.

Nå blir det ingen rettssak likevel.

De to partene har nemlig i dag inngått forlik, skriver OsloMet i en pressemelding.

Forlenger leieavtalen noen i litt over ett år

Eiendomsselskapet Hemfosa hadde saksøkt staten etter at styret ved OsloMet i mars i fjor vedtok å si nei til en framforhandlet leieavtale om å leie bygget i Kunnskapsveien 55 på Kjeller utenfor Lillestrøm i 20 nye år fra 2023.

Dette er det samme bygget som OsloMet, tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus, har leid siden 2003 til sin campus på Romerike.

Hemfosa har ment at den nye leieavtalen er bindende og har krevd hele 380 millioner kroner i erstatning for tapte leieinntekter, mens staten ved Kunnskapsdepartementet har avvist kravet og vist til at avtalen ikke var signert.

Forliket som i dag er inngått innebærer å forlenge leieavtalen med 16 måneder. Fra 15. august 2023 da dagens leieavtale går ut, og fram til 31. desember 2024.

— Gir økt handlingsrom

Leiesummen i denne perioden er fastsatt på markedsmessige vilkår og ligger markert under dagens leie, skriver OsloMet i pressemeldingen.

Forliket innebærer også at Kunnskapsveien 55 AS frafaller sitt erstatningskrav på 380 mill. kr. i sin helhet, står det videre.

Rektor Curt Rice er glad for dagens forliksnyheter.

Rektor Curt Rice er glad for at Kunnskapsdepartementet besluttet å inngå forlik.

— Dette gir oss et økt handlingsrom og det er jeg glad for. Vi jobber veldig godt med Campusprosjektet, men jeg har registrert engasjementet rundt tidslinjen. Og dette vil gi oss litt mer tid hvis det viser seg nødvendig, i og med at vi da kan benytte bygget på Kjeller ut 2024, sier Rice til Khrono.

Powered by Labrador CMS