student

Her uteksamineres 105-åringen

83 år etter at hun startet på graden, fullførte Virginia Hislop masterstudiene ved Stanford Graduate School of Education (GSE).

Portrett av Virginia Hislop (105) som stråler mot kamera.
— Jeg synes alle barn skal ha mulighet til å utvikle sitt potensiale og alle som ønsker det bør kunne ta høyere utdanning, sier Virginia Hislop. 105-åringen strålte under uteksamineringsseremonien på Stanford University.
Publisert

Virginia Hislop startet på lærerutdanningen i 1936, tok bachelorgrad i 1940, og planen var å deretter ta mastergrad, skriver GSE på sin nettside

Hun begynte også på masterutdanningen og tok alle de nødvendige kursene, men fullførte aldri masteroppgaven. Hun valgte å prioritere hastebryllup før hennes kjæreste skulle reise ut i tjeneste under andre verdenskrig.

— Jeg har alltid tenkt at det er noe jeg kunne plukke opp senere i livet. Jeg har alltid likt å studere, så det var ingen hast — men jeg hadde hastverk med å gifte meg, sier den 105 år gamle Hislop ifølge GSE.

Her uteksamineres Virginia Hislop og mottar sitt diplom fra dekan Dan Schwartz.
Virginia Hislop fullførte mastergraden ved Stanford Graduate School of Education 80 år etter at hun startet

Livslang læring

Hislop har i alle disse årene jobbet for at flere skal få mulighet til å ta å ta høyere utdanning og har hatt flere styreverv for ulike utdanningsinstitusjoner.

— For meg er denne mastergraden en anerkjennelse av alle årene jeg har brukt til å jobbe for skolene i Yakima-området (red anm.: Yakima ligger i delstaten Washington), sier den spreke 105-åringen.

Se 105-åringen motta graden her:

Norske studenter er blant de eldste i Europa

Men hvor vanlig er det egentlig å sitte på skolebenken når man er passert 80 år i Norge?

Ifølge tilstandsrapporten for høyere utdanning i Norge 2024 er norske studenter eldre enn studenter i mange andre land. Rundt 30 prosent av studentene er 30 år eller eldre. Andelen studenter over 30 er økende. I 2018 var andelen 25 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Når det kommer til mer modne studenter, så er tallene mer beskjedne.

I underkant av fem prosent av norske studenter var over 50 år i 2023, viser tall fra SSB. Det utgjør 14.026 personer. 18 personer var 80 år eller eldre. Ifølge database for statistikk om høyere utdanning var det én person som var mellom 90 og 94 år som studerte i løpet av vårsemesteret for 2024.

Powered by Labrador CMS