KHRONO PRESENTERER: FRA START TIL SLUTT

Herman (20): — Et svært dannende steg i livet

Khrono skal følge studieløpet til Herman Snilsberg fra start til slutt. 20-åringen mener at det er i årene som student man har best forutsetninger for å utvikle seg positivt som menneske.

Herman Snilsberg har akkurat tatt fatt på livet som student ved Høgskulen på Vestlandet på Stord.
Publisert

Fra og med høsten 2021 skal Khrono følge et knippe studenter helt fra de starter på den høyere utdanningen til de en dag kan kalle seg selv ferdigutdannet.

Først ut er 20 år gamle Herman Snilsberg, som akkurat har tatt fatt på et årsstudium i idrett og kroppsøving ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord.

— Det å være student, og ta fatt på høyere utdanning, ser jeg på som et svært dannende steg i livet. Det er i disse årene man har best utgangspunkt for å utvikle seg positivt som menneske, sier 20-åringen.

Jeg har egentlig ikke noen konkret plan for hva jeg skal bli og hva jeg skal jobbe som i fremtiden, men det er ikke til å legge skjul på at jeg er svært glad i å møte folk.

Herman Snilsberg (20), student ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord

Han forteller videre at overgangen til studenttilværelsen har vært interessant og givende.

— For meg betyr det å være student at jeg må ta styring over en del aspekter som jeg ellers ikke ville tatt stilling til i like stor grad. Eksempler på dette kan være alt fra politikk til boforhold, sosialisering, utdanningsløp og festing. Dette vokser man på, kommer det fra Snilsberg.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Har ingen konkret plan

Khrono møter den ferske studenten utenfor HVL sin campus på Rommetveit på Stord. Vi er bare noen dager inn i høstsemesteret, men Snilsberg har allerede rukket å bli godt kjent med tilværelsen som student.

— Jeg trives veldig godt så langt. Stord var ikke førstevalget mitt, men nå som jeg er her, tror jeg ikke at jeg kunne kommet en bedre plass. Stord er et vakkert sted med vakre mennesker, og noe særlig mer enn det kan man ikke be om, smiler Snilsberg.

Der mange gjerne har en plan, eller i det minste et utgangspunkt for hva man skal utdanne seg som idet man tar fatt på livet som student, har Herman Snilsberg et relativt avslappet forhold til akkurat det.

— Jeg har egentlig ikke noen konkret plan for hva jeg skal bli og hva jeg skal jobbe som i fremtiden, men det er ikke til å legge skjul på at jeg er svært glad i å møte folk. Derfor er det naturlig å se på meg selv om for eksempel lærer eller en eller annen form for omsorgsperson i fremtiden, sier Snilsberg.

Bor et steinkast fra skolen

Han bor på det som på folkemunne kalles «Heimen» på Stord, som er studenthyblene som Sammen administrerer på Stord.

— Hybelen ligger på Osahaugen, bare et lite steinkast fra skolen. Dette er noe jeg finner svært beleilig da jeg ofte kan være litt glemsk når det kommer til å huske på hva man må ha med seg til de ulike timene, humrer Snilsberg.

På spørsmål om hvorfor han valgte nettopp årsstudium i idrett og kroppsøving som inngang til den høyere utdanningen, svarer Snilsberg at årsakene er flere.

— Men i hovedsak gjør jeg dette for å møte nye mennesker, samt utvikle meg videre innenfor et felt som jeg har gode opplevelser fra tidligere, sier Snilsberg.

Powered by Labrador CMS