Viseadministrerende direktør i Simula, Kyrre Lekve, foreslås som eksternt styremedlem ved Høgskolen i Innlandet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Kyrre Lekve og eks-rektor foreslås til styret i Innlandet

Nytt styre. Høgskolen i Innlandet foreslår Kyrre Lekve i Simula og tidligere rektor ved Universitetet i Agder, Torunn Lauvdal, til styret.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Innlandet skal ha nytt styre fra 1. januar 2020, men er bedt om å foreslå navn på eksterne styrerepresentanter allerede nå.

I likhet med de ni andre universitetene og høgskolene som skal ha nye styrer, er høgskolen bedt om å foreslå 10 navn på eksterne styremedlemmer, 5 av hvert kjønn.

Foreslår 12 navn

På listen til Høgskolen i Innlandet står det 12 navn. Et av dem er dagens styreleder Elin Nesje Vestli. Hun er professor i tysk ved Høgskolen i Østfold og tidligere rektor samme sted.

Også Maren Kyllingstad, som er ekstern i styret nå, foreslås for en ny periode. Hun er direktør i Eidsiva Energi og leder av Energiråd Innlandet.

På listen står dessuten Camilla Jarlsby, som er vara til nåværende styre og har møtt fast siden 1. januar 2019. Hun er kultursjef i Gran kommune.

Aasmund Hagen, assisterende rådmann i Elverum kommune, sitter også i dagens styre og står på listen over foreslåtte navn til neste styre.

Tidligere rektor ved Universitetet i Agder, Torunn Lauvdal, foreslås til HiNN-styret. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

I tillegg er det noen nye navn på listen. Der står tidligere rektor ved Universitetet i Agder, professor emerita Torunn Lauvdal og viseadministrerende direktør Kyrre Lekve i Simula. Han har tidligere vært assisterende direktør i NIFU og statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

De andre navnene er: Marit Reutz som har en rekke styreverv, blant annet ved Høyskolen Kristiania. Tidligere har hun hatt ulike lederstillinger i bank og ulike direktør-stillinger i Telenor. Eli Sætersmoen, som er adm. dir. i Cryogenetics, Björn Åstrand som er universitetslektor i Umeå, Christian Anton Smedshaug som er daglig leder i Agri Analyse, Bengt E. Karlsson som er professor i helsefag ved Universitetet i Sørøst-Norge og direktør i Norsk Vann, Thomas Breen.

Fikk forlengelse

Dagens styre ved Høgskolen i Innlandet har sittet i fire år 31.juli 2019, men har søkt Kunnskapsdepartementet og fått ja til å forlenge styrets funksjonsperiode ut året.

Universitets- og høgskolelovens § 9-4 (5) åpner for at Kunnskapsdepartementet i «særlige tilfeller» kan forlenge det samlede styrets funksjonsperiode, samt enkeltmedlemmers tjenestetid.

Rektor Kathrine Skretting er fornøyd med at svaret fra Kunnskapsdepartementet ble ja.

— Både jeg og styret synes det er en fordel at styret får fulgt universitetsprosessen helt fram, så vi synes dette er bra, sa Skretting til Khrono ved årsskiftet.

Les også: Her kan det bli utskiftninger i 2019

I dag er det 15 medlemmer i styret, noe som skyldes fusjonen mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark i 2017. Det normale antallet er 11 styremedlemmer.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS