Rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet må svare mer detaljert på viktige punkter i universitetssøknaden. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Innlandet: Nokut ber om mer info om doktorgrader i universitetssøknaden

Styremøte. Høgskolen i Innlandet strømmer for første gang sitt styremøte. Et av punktene på dagsorden er hva som skjer med universitetssøknaden som ble levert før jul. Følg møtet her fra kl 11.30.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høgskolen i Innlandet har vedtatt at styremøtene i 2019 skal strømmes og tas opp, som en prøveordning.

Onsdag 13. februar strømmes møtet for første gang, og du kan følge møtet direkte nederst i denne saken fra kl. 11.30, etter at styret først har hatt en lukket del med selvevaluering.

NOKUT etterspør mer informasjon

Et av punktene på dagsorden er en muntlig orientering om hvordan det går med universitetssøknaden, som Høgskolen i Innlandet leverte til NOKUT 17. desember.

Nå har NOKUT bedt om utfyllende informasjon til den delen av søknaden der høgskolen skal vise til stabil forskerutdanning og kandidatgjennomstrømming på egne doktorgradsstudier.

Fordi Høgskolen i Innlandet leverte søknaden i 2018 gjelder overgangsordningen som sier at høgskolen kan telle med doktorgrader avlagt ved andre institusjoner.

Men NOKUT er ikke fornøyd med dokumentasjonen Høgskolen i Innlandet (HiNN) har levert om de som har disputert på andre universiteter og høgskoler og vil vite mer om hva slags tilknytning disse har til HiNN. Dette gjelder PhD-studiet i profesjonsrettede lærerutdanningsfag og PhD i anvendt økologi og bioteknologi. Er PhD-kandidatene finansiert av høgskolen, har de veileder der, og har de hovedarbeidsplass der? Dette må HiNN beskrive nøye for hver enkelt kandidat. Videre sier NOKUT at de ikke godtar prognoser over disputaser.

Nei til internrevisjon

En annen av sakene er om Høgskolen i Innlandet skal etablere internrevisjon, slik Finansdepartementet har pålagt alle statlige virksomheter med samlede utgifter eller samlede inntekter over 300 millioner kroner å vurdere.

Høgskolen i Innlandet hadde driftsinntekter i 2018 på 1321,7 millioner kroner og er dermed omfattet av kravet, går det fram av styrepapirene.

Rektor Kathrine Skretting foreslår likevel at styret ikke vedtar å etablere internrevisjon, fordi tidspunktet ikke er hensiktsmessig.

«Rektor anser det som mest effektivt å styrke den interne styringen og kontrollen ved å fokusere på fortsatt målrettet arbeid med internkontroll», skriver Skretting.

Hun mener at styret i stedet bør vedta å gjøre en ny vurdering innen fire år, eller hvis det skjer vesentlige endringer før det.

Nytt styre neste år

På sakskartet står også en referatsak om HINNs forslag til eksterne styremedlemmer.

Høgskolen har forlenget styreperioden ut året, men er likevel bedt om å levere forslag på eksterne styremedlemmer allerede nå. Blant de som står på listen er viseadministrerende direktør i Simula, Kyrre Lekve og tidligere rektor ved Universitetet i Agder, Torunn Lauvdal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS