Her er de fem nominerte til Årets student ved HiOA

Under studiestart førstkommende tirsdag blir årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus ropt opp. Det er fem studenter i finalen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem studenter er med i finalen om å bli Årets student 2017 ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Vinneren offentliggjøres under velkomstseremonien tirsdag.

I fjor var det Iselin Dagsdotter Sæterdal (bildet under), masterstudent i barnehagepedagogikk, som vant prisen, og året før var det Einar Belck Olsen.

Les også:

Kåringen av årets student er et klart uttrykk for at vi på HiOA setter stor pris på arbeidet studentene gjør for studie- og læringsmiljøet.

Nina Waaler

Prorektor leder juryen

En jury under ledelse av prorektor Nina Waaler har plukket ut de fem finalistene til kåringen av årets student, som i år arrangeres for tredje gang.

Prisen deles ut til en student som har utmerket seg med sin innsats for studie- og læringsmiljøet, og som et forbilde for andre studenter.

Tre av finalistene kommer fra Fakultet fra teknologi, kunst og design (TKD), én kommer fra Fakultet fra lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), og én fra Fakultet for samfunnsfag (SAM).

De fem finalistene er:

 • Joel Gianni, Byggingeniør, TKD
 • Gitte Marie Heggheim, Master i Økonomi og administrasjon, SAM
 • Shan Mohammed, Maskiningeniør, TKD
 • Andreas Bratsberg, Grunnskolelærer 1-7, LUI
 • Egle Juodziukynaite, Produktdesign, TKD

Engasjerte studenter med mange verv

Et fellestrekk for alle finalistene er at de er engasjerte studenter med mange verv på høgskolen.

— Studenter som dette er svært viktige bidragsytere til å gjøre HiOA til et bedre sted både å være og  lære, sier Waaler i en pressemelding fra høgskolen, og hun fortsetter:

— Kåringen av årets student er et klart uttrykk for at vi på HiOA setter stor pris på arbeidet studentene gjør for studie- og læringsmiljøet. Vi håper prisen vil stimulere til videre innsats for kvalitet i studier og læringsmiljø, og gi inspirasjon til prismottakeren og dens miljø ved høgskolen.

Hemmelig til tirsdag ettermiddag

Waaler deler ut prisen til årets student under velkomstseremonien som arrangeres på St. Hanshaugen tirsdag ettermiddag. Inntil da er det strengt hemmelig hvem som blir vinneren.

Ifølge statuttene for prisen skal den deles ut til en student som har utmerket seg med sin innsats for studentene og studie- og læringsmiljøet, studentdemokratiet, som forbilde for andre studenter, både faglig, sosialt og opp mot høgskolens verdier, heter det i statuttene for prisen.

— I år har vi lagt spesielt vekt på kandidater som har vist et bredt engasjement for både det faglige og det sosiale miljøet blant studentene, sier Waaler.

Begrunnelsene

Her er deler av begrunnelsene for nominasjonene:

Joel Gianni, Byggingeniør, TKDJoel er nominert fordi han er opptatt av at studentenes stemme skal bli hørt, og synes å lykkes godt med det. Han har et smittende engasjement som inspirerer flere til å bruke sin stemme. Han beskrives som et godt forbilde for andre studenter. Han beskrives som en omgjengelig og tydelig student som kommuniserer vanskelige saker på en lettfattelig måte og er til å stole på.

Gitte Marie Heggheim, Master i Økonomi og administrasjon, SAMGitte er nominert fordi hun utmerker seg som en inkluderende student. Hun har et engasjement for internasjonale studenter, er aktiv i studiets linjeforening med både sosial og faglig aktivitet. Hun beskrives som faglig dyktig med et godt øye for studiets arbeidslivsrelevans.

Shan Mohammed, Maskiningeniør, TKDShan er nominert og beskrives som en dyktig ung ledertype som kjemper for studenters interesser. Han har vært med på å fordele midler til studentforeninger og har et spesielt engasjement for humanitært arbeid som har inspirert flere. Han bidrar til et bedre studentmiljø på HiOA.

Andreas Bratsberg, Grunnskolelærer 1-7, LUIAndreas er nominert fordi han er en pådriver og forkjemper for foreningslivet på HiOA. Han balanserer flere verv samtidig og evner å se både helheten av HiOAs studentliv, samtidig som han jobber for en bedre studiehverdag for medstudentene på instituttet. Han er engasjert i studentpolitikk og har sørget for en trygg og god studiestart for flere.

Egle Juodziukynaite, Produktdesign, TKDEgle er nominert for sitt pågangsmot og utrettelige innsats for å skape en bedre studiehverdag på fakultetet. Hun beskrives som en samlende og samvittighetsfull figur med et enormt engasjement. Hun har en enestående evne til å fungere som bindeledd mellom studentene og fakultetet, og har vært inkluderende overfor Kjeller. Hun beskrives som en omsorgsfull og arbeidsom student.

  Velkommen til vårt kommentarfelt
  Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

  Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
  Powered by Labrador CMS