Tidligere administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, tar kontorsted ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Arvid Hallén til HiOA

Tidligere direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén,skal nå tilknyttes Høgskolen i Oslo og Akershus. — Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA, sier rektor Curt Rice.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén, tilknyttes Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fra og med 1. september.

— Dette gir spennende muligheter. Å få en liten rolle i høgskolens arbeid for å utnytte muligheter og utfordringer er veldig interessant for meg, sier Hallén.

Han fylte 67 år i sommer og pensjoneres fra Forskningsrådet. Nå får han kontorplass på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og skal bidra med rådgivning og utredninger, i tillegg til at han også er styreleder for Høgskulen på Vestlandet, og sitter i styret til Copenhagen Business School.

John-Arne Røttingen overtok jobben etter Hallén i Forskningsrådet i mars i år. 

Les også: Røttingens første 100

Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA.

Curt Rice

— Jeg ser frem til dette. Jeg har ikke tenkt å legge inn årene helt, selv om jeg pensjonerer meg. Jeg har alltid vært opptatt av utviklingen i høgskole- og universitetssektoren og nå er det en betydelig forventning om at forskningen i høgskolesektoren styrkes, samtidig som den skal være praksisnær og styre profesjonsutøvelsen, sier Hallén, og legger til:

— Det er også interessant at HiOA har trukket tidligere forskningsinstitutter inn i organisasjonen.

En glad rektor

Hallén skal ikke være ansatt ved HiOA, men vil ha en tilknytning gjennom kontorplass ved høgskolen. Til gjengjeld vil han være tilgjengelig for å bistå med rådgivning og utredninger i inntil 20 prosent.

— Arvid Hallén har gjennom mange år vært en av de viktigste sentrale personer i Forskningsrådet, og det er med stor glede jeg ser at han gjør seg tilgjengelig for oss på denne måten, sier rektor Curt Rice.

Rice mener Hallén vil kunne være nyttig i etableringen av universitetet, gjennom sin ekspertise på å bygge opp forskningsmiljøer.

— Hallén har en tung profil i forsknings-Norge, og vi tenker at han kan bistå oss med videreutvikling av HiOA. Spesielt når det gjelder ekspertise på forskningsadministrasjon, ekstern finansiering og samarbeid med andre institusjoner, fortsetter Rice.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS