Kafe Eva er populær blant studentene i Pilestredet 48. Foto: Henriette Bøe Nilsen

En kantine du blir i godt humør av å besøke

Discomusikk og et greit utvalg av lunsjvarer gjør at Kafe Eva er populær blant studentene som holder til i Pilestredet 48.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smilende kantine-damer og diskorytmer fra høyttalerne fikk selv eksamensnervøse studenter til å rykke på smilebåndene da Khronos utsendte besøkte kantinen en torsdag ved lunsjtider. Bon Jovis Living on a Prayer dundret fra høyttalerne, og allsang fra studenter og kantinedamer bidro til en svært munter atmosfære.

Selv om Kafe Eva har et lite areal er de fleste matvarer representert, men baguette-utvalget er noe mindre enn hos de andre kantinene på høgskolen. Kommer du etter klokken tolv er sjansen stor for at det er tomt, forteller studentene i kantinen. 

Kafe Eva har ikke salatbar, men et utvalg av ferdigpakkede salater med priser fra 45 kroner. Grønnsakene fremstår naturlig nok ikke som like ferske, og det er ikke like attraktivt med salatlunsj når man ikke får lage den selv.

Det finnes ikke varm mat i Kafe Eva, men toast, børek og suppe på boks kan kjøpes og varmes i toast-jern og mikrobølgeovn. For matallergikere finnes det glutenfrie knekkebrød, men utvalget av pålegg er mindre enn i andre kantiner på HiOA.

God stemning

Bjørn Nordstoga Eide (27) (bildet under) er lærerstudent og har kjøpt en baguette med salami til 40 kroner. Selv om han syns prisene er høye, vender han stadig tilbake til kiosk-kantinen i P48.

— Jeg er her ganske ofte, spesielt i eksamensperioden. Det er en hyggelig kantine med masse 90-tallsmusikk. Det liker jeg, sier han. 

Kaffen er ikke Eide like fornøyd med.

— Kaffen smaker vondt og det har jeg tatt opp mange ganger. For min del kunne de godt doblet prisen, bare den smakte bedre. Selv om den er dyr i utgangspunktet, sier han. 

Tørr baguette

Khronos utsendte trosset advarselen og prøvde seg på kaffe, samt baguette med egg, tomat og salat (37 kr) fra Kafe Eva. Kaffen smakte som om den hadde stått en stund på termos og ble bitrere for hver slurk. Baguetten var litt tørr, men smakte helt ok. Noe trekk for at det ikke finnes små saltposer man kan krydre med, slik det gjør i andre kantiner på høgskolen. 

Sitteområdet i tilknytning til Kafe Eva betstår av en sofakrok rett utenfor kantinen og noen bord plassert i inngangspartiet til Pilestredet 48 (P48). Det er også en liten bordgruppe under trappen til andre etasje. Her kan du imidlertid risikere å få et lite dryss grus i maten din fra dem på vei opp trappen. 

Kald vind fra hoveddøren i bygget gjør at det er litt kaldt i sitteområdet, og de fleste som spiste lunsj i kantinen hadde ytterklærne på. Dette sammen med grå bord, stoler, gulv og vegger gjør at spiseområdet ikke er et veldig forlokkende samlingssted.

Påfyll

Tross noe forbedringspotensiale er Kafe Eva et fint alternativ for dem som holder til i bygget og trenger påfyll mellom forelesninger. Utvalget er godt hvis man trenger noen raske karbohydrater etter en lang forelesning, og disco-musikk og blide ansatte gjør at det er vanskelig å ikke forlate «Evas» i litt bedre humør.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS