Kafe Andre har et stort utvalg av søtsaker. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Drops, nøttemix og andre søtsaker fyller veggene i kantinen. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Salatbaren i P32 er stor og mangfoldig. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Khronos utsendte spiste salat fra salatbaren i P32. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Kokosboller og kaker av ulikt slag er bare en liten del av dessertutvalget hos Kafe Andrea. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Spiseområdet i P32 er stort, men fylles raskt opp ved lunsjtider. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit

Høgskolens beste studentkantine

Kafe Andrea i Pilestredet 32 har et stort vareutvalg. Det er likevel den store søtsakavdelingen som frister mest. Khronos utsendte lot seg friste, og kårer «kakekantinen» til høgskolens beste kantinetilbud.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spiseområdet til Kafe Andrea i andre etasje i P32 er stort, lyst og moderne. De mange langbordene var nesten fulle da Khrono besøkte kantinen en onsdag formiddag i desember. Det var allikevel mulig å finne seg plass, om man er villig til å dele bord med andre studenter. 

Den fulsatte spisesalen til tross, støynivået er overaskende lavt og summing fra lunsjprat rundt bordene gir en behagelig atmosfære. 

God plass

Selve kantineområdet i P32 er stort og oversiktlig, og det er god plass til å se på de ulike lunsjalternativene uten å stå i veien for andre studenter. Skulle det alikevel være kø til kassen, er den lille kiosken i første etasje et godt aletnativ for dem som bare vil ha kaffe eller yoghurt. 

“Dagens pastarett” får du til trettifem kroner, og dette er med det blant de billigere alternativene av varmmat fra høgskolens kantiner. Glutenfritt knekkebrød og en stor salatbar er alternativer for dem med glutenallergi, men det er ikke varmmattilbud for dem som spiser halal-mat. 

Søtsaker

Selv om utvalget av baguetter, yoghurt og juice er like stort som i andre kantiner, er det disken med søstaker som gjør størts inntrykk på Khronos utsendte. Muffins, cookies, vafler, boller og kaker av ulikt slag er bare noen av fristelsene for dem som er glad i søtt. En vegg med fargerike dropsposer og en hylle med sjokolade (strategisk plassert like ved kassen) gjør at kantinen også gir godtegrisen et rikt tilbud. 

Et beger med sjokoladepudding koster ti kroner, mens prisene på boller, muffins og kaker ligger mellom 12 og 25 kroner. Det er kanskje ikke bare positivt for en student på jakt etter billigste lunsjalternativ, da de sunnere lunsjalternativene (baguetter, salat og varmmat) fort koster fra 30 kroner og oppover.

Besøk fra Blindern

Ajenee Kathirgamanathan og Ane Rømmen (bildet under) studerer medisin ved Universitet i Oslo, og holder til vanlig til på studiested Blindern. 

— Vi er på kurs her i dag, så vi har aldri vært her før, sier Rømmen. 

— Hva syns dere om kantinen?

— Den er kjempefin! Det er mye bedre utvalg her enn på Blindern, og det er fint og lyst å sitter her, fortsetter Rømmen. 

Kathirgamanathan har latt seg friste av dessertutvalget. 

— Jeg har kjøpt en skolebolle. Den kostet 17 kroner, det syns ikke jeg er så ille. Og den var veldig god, sier hun. 

Best i test

Khronos utsendte har spist, luktet, lyttet og snakket med studenter i alle HiOAs kantiner. Stort sett er utvalget av kantinemat noenlunde det samme, men med noen lokale variasjoner. Kantinepersonalet skal ha ros for at det som oftest er rent og pent i kantinene, og for at køene sjeldent er veldig lange. 

Det er likevel en kantine som skiller seg ut. Kafé Andera i Pilestredet 32 har størst utvalg av baguetter og varmmat, god sitteplass i et pent, lyst lokale og et behagelig støynivå. Kantinen er dessuten i en særklasse når det gjelder søtsaker. Dette kombinert med et romslig og oversiktlig kantineområde gjør at man kan ta seg tid til å velge ut dagens lunsj uten fare for å stå i veien for andre med det første. 

Kantinen har det fineste sitterområdet, størst utvalg kantinemat, er god på de sunne alternativene og er best på søtsaker.

Kafe Andrea er vinner av Khronos kantinetest.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS