Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har sitt siste møte før sommerferien i dag, 15.juni. Bildet er fra et tidligere styremøte. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Strategi, mastere og nytt navn på agendaen

Styret ved HiOA drøftet flere store saker torsdag 15. juni, blant annet strategi, ny campus Lillestrøm, universitetsnavn og framtidig administrasjon.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Se vindu for direkterapportering fra styremøtet nederst i saken.)

Høgskolens virksomhetsrapport fra første tertial skal gjennomgås på torsdagens styremøte ved HiOA.

Den viser blant annet at høgskolen har brukt 58,7 millioner kroner mindre enn de har budsjettert med i årets første fire måneder.

Stort underforbruk

Postene med størst underforbruk i forhold til budsjett hittil i år finner vi på infrastruktur med 21,6 millioner, strategimidler med 14,3 millioner kroner og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), med 12,5 millioner kroner. De eneste som er i rute i henhold til budsjett er Senter for profesjonsstudier (SPS).

Her kan du lese rapporten per fakultet og øvrige enheter.

Virksomhetsrapporten viser også at HiOA fortsatt sliter med å få gjennom antall doktorgradskandidater som budsjettert. Målet er 40 i løpet av 2017, mens hittil i år er det bare to som har disputert. Flere av programmene melder ifølge styrepapirene om at det kan bli forsinkelser i antall disputaser for året som helhet, blant annet som følge av sykdom og/eller familiære årsaker.

Flere professorer

Av mer positive ting viser rapporten at førstestillingsandelen ved HiOA er oppe i 63,3 prosent. Det betyr at målet som er satt for 2017 om 63 prosent er nådd. Det er særlig gruppene førsteamanuensis og professor som øker.

HiOA har også nå en av de høyeste tilslagsprosentene i Horisont 2020 i sektoren, heter det i rapporten. Flere prosjekter har fått tilslag fra Horisont 2020 eller er startet opp i første tertial 2017.

Krevende dagsorden

Høgskolen i Oslo og Akershus har en krevende saksliste på sitt siste møte før sommerferien. Vedtak av Strategi 2024, skal gjøres, det samme om rydding i masterporteføljen.

Videre framdrift i saken om ny campus på Lillestrøm og orienteringssaker om universitetsnavn og administrasjon for framtida-programmet står også på agendaen.

To saker er unntatt offentlighet. Den ene er merket «klagesak» og den andre er referat fra ledersamtalen (styreleders medarbeidersamtale med rektor Curt Rice red.mrk).

Khrono har tidligere omtalt flere av styresakene som skal behandles.

Les også:

Dagsorden for møtet ser du under vinduet for direkterapportering

Live Blog Høgskolestyret HiOA 15. juni 2017
Live Blog Høgskolestyret HiOA 15. juni 2017
Live Blog Høgskolestyret HiOA 15. juni 2017
Live Blog Høgskolestyret HiOA 15. juni 2017
 

Dagsorden 15. juni 2017

Vedtakssaker

Orienteringssaker

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS