Rice ble kåret til Årets tåkelur

Rektor Curt Rice ved HiOA får pris for klar tale i det offentlige.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Fedre som er hjemme med sykt barn får applaus for å «stille opp». Det får ikke mødre. Sånn er det bare».

Utsagnet kom fra nytiltrådt rektor, Curt Rice, ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i et intervju med A-magasinet i Aftenposten i august i fjor, ifølge Kampanje.  

På grunn av uttalelsen er han kåret til «Årets tåkelur» og dermed «eksponent for forbilledlig klar tale i året som er gått». Det er pr- og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese som deler ut prisen for tredje gang.  

Medarbeiderne i byrået nominerer en «tåkelur» og en «tåkeprat» hver måned. De nominerte blir lagt ut for avstemning og sist uke stemte totalt 1300 personer digitalt. Curt Rice fikk 42 prosent av stemmene og ble dermed Årets tåkelur, mens Ap-leder Jonas Gahr Støre ble kåret til Årets tåkeprat med dette utsagnet i et intervju med Dagens Næringsliv hvor de spurte ham om at hvis han hadde vært statsminister ville ha møtt Dalai Lama på Norgesbesøk:

«Det er hypotetisk. Hvis jeg blir statsminister, skal jeg tenke gjennom det. Jeg vet at rundt slike spørsmål er det så mange spørsmål en regjering må ta stilling til og vurdere. Det er ikke noen automatikk i at man må gjøre det. Svaret kan være ja og svaret kan være nei.»

Tidligere tåkelur-vinnere er investor Øystein Stray Spetalen (2013) og kulturredaktør i Nordlys Lasse Jangås (2014).

På sin offisielle facebookside takker rektor Rice alle som stemte han fram som Årets tåkelur, og har samtidig et lite råd til Jonas Gahr Støre, som ble Årets Tåkeprater: «Du må bli litt mer nordnorsk, Jonas! Bare prøv. Det går så bra!» 

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS