Oddmund Hoel

Hoel til Khrono etter kyssehendelse:
— Det er pinlig

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) legger seg flat etter at det ble kjent at han har kysset med en av ekspedisjonssjefene i departementet.

Oddmund Hoel tok over som statsråd etter Sandra Borch. Nå får han oppmerksomhet for en kline-episode i begynnelsen av mai.
Publisert Oppdatert

Etter å ha deltatt på en forskningskonferanse på Sentralen i Oslo tirsdag 7. mai, endte forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) til slutt opp på utestedene The Whisky Bar og The Dubliners sammen med andre ansatte fra departementet.

På slutten av kvelden klinte Hoel med en av ekspedisjonssjefene i departementet, skriver Aftenposten.

Khrono intervjuet Oddmund Hoel om saken like etter at nyheten sprakk mandag.

— Hva tenker du nå?

— Når man er statsråd, må man finne seg i at denne typen feilsteg blir offentlige saker. Det er pinlig, men det som skjedde var først og fremst uprofesjonelt, og det må jeg stå til rette på, svarer statsråden.

På direkte spørsmål om han har vurdert å trekke seg, svarer Hoel med et høyt og tydelig nei.

— Det er noe jeg ikke vil vurdere. Jeg har fortsatt mye å utrette som minister i dette departementet, sier Hoel.

— Var dette en engangshendelse?

— Dette skjedde én gang og det vil definitivt ikke gjenta seg, svarer Hoel bestemt.

Han ønsker ellers å beklage for det som skjedde.

— Dette burde overhodet ikke ha skjedd og jeg synes ikke akkurat det er lystig å ha bidratt til at dette nå er blitt en sak, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Odmmund Hoel til Khrono.

— Dro hver til vårt

Hoel og den kvinnelige ekspedisjonssjefen har begge bekreftet hendelsen overfor Aftenposten, men førstnevnte bruker ikke ordet «klinte» i intervjuet med avisen.

— Før vi skilte lag og dro hver til vårt, hadde vi en god prat som endte med at vi kysset. Dette burde ikke skjedd, har Hoel skrevet i en e-post til Aftenposten.

Kvinnen skriver at de to kysset, og at hun etterpå tok taxi hjem alene.

Ifølge Aftenposten var det flere vitner til hendelsen, som skjedde i bakgården mellom whisky-baren og Dubliners i Oslo sentrum.

Har hatt samtaler

De to hovedpersonene er enige i at kyssingen var uprofesjonell og upassende med tanke på den ellers profesjonelle relasjonen mellom de to.

Den aktuelle ekspedisjonssjefen leder en avdeling som er relevant for Hoels ansvarsområder som statsråd — avdelingen for høyere utdanning, forskning og internasjonalt arbeid, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen ble ikke departementsråd Dag Thomas Hisholt informert om hendelsen før etter at departementet fikk vite at Aftenposten undersøkte saken. Da var det gått flere uker siden hendelsen fant sted.

Departementsråden forteller til Aftenposten at han har snakket grundig med både Hoel og kvinnen og at han er trygg på at dette var en enkeltstående hendelse.

Statsminister Jonas Gahr Støre bekrefter også saken overfor NRK: 

– Slikt skal ikke skje. Det har Oddmund Hoel vært tydelig på, både til meg og i pressen. Han har erkjent at dette ikke er greit. Det har jeg også sagt til ham.

Støre har overfor flere medier bekreftet at han fortsatt har tillit til Hoel.

Andre klinehendelse på under to år

Så sent som i fjor sommer havnet en annen statsråd i søkelyset for å ha syslet med noe av det samme som Hoel.

Daværende kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik hadde sommeren 2022 kysset med en ansatt i departementet på en sommerfest.

Da NRK omtalte kysseepisoden mellom Gjelsvik og den departementsansatte, fikk statsminister Jonas Gahr Støre spørsmål om det var greit for han at statsråder kliner med en ansatt på jobb.

— Det er ikke greit, og det har jeg gjort helt klart, svarte Støre den gangen.

Powered by Labrador CMS