Husker du hvordan strukturreformen ble til?

Gjensyn. Se videoen om hvordan tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (kanskje) fikk idéen om strukturreformen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Videoen anbefales med lyd.)

Tønsberg (Khrono): Etter julebordet til Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen i desember 2016 ble det funnet en gjenglemt CD. Den inneholdt videoen over som da ble lagt ut på Facebook med spørsmålet om noen savnet den.

Rektor på NMBU og nå leder i Universitets- og høgskolerådet, Mari Sundli Tveit, var en av dem som delte videoen på Facebook tidlig i 2017, og skrev:

«Endelig kommer det frem hva som egentlig lå bak fusjonene i universitets- og høyskolesektoren. Er det noen som kan bekrefte denne versjonen?»

Daværende statssekretær Bjørn Haugstad var raskt på banen og kommenterte:

«Dette er helt sentralt kildemateriale til den følgeevalueringen vi har av strukturreformen. Litt uklart hvem i KD som har master i kulturvitenskap, men vi jobber med å finne det ut.»

På landsmøtet til Norsk studentorganisasjon i Tønsberg denne helgen har igjen CD-en kommet til overflaten. Og videoen er tekstet av Sondre Johan Haugsdal Riisøen, delegat til landsmøtet for Høgskulen på Vestlandet.

Originalvideoen er fra spanske Jesús Quintero sitt TV-program «Ratones Coloraos»

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS