ansettelse

Hun blir den første kvinnelige direktøren på  Norsk Polarinstitutt

46 år gamle Camilla Brekke danket ut flere sterke kandidater i kampen om direktørstillingen på Norsk Polarinstitutt.

Camilla Brekke går fra UiT til Norsk Polarinstitutt. Hun tiltrer direktørstillingen i månedsskiftet august-september.

Fredag offentliggjorde Norsk Polarinstitutt hvem de har ansatt som ny direktør etter Ole Arve Misund, som har ledet instituttet i seks år.

Valget valgt på 46 år gamle Camilla Brekke, som da søkerlisten til stillingen ble offentliggjort i mars i årikke var å finne blant de som hadde søkt.

Khrono har forsøkt å kontakte Camilla Brekke fredag, men uten hell.

— Jeg gleder meg stort

Brekke kommer fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved UiT Norges arktiske universitet.

— Polarinstituttet er en institusjon som representerer stolte norske tradisjoner og besitter høy ekspertise innen polarforskning og miljøforvaltning. Jeg gleder meg stort til å lede et institutt med faglig tyngde og svært dyktige medarbeidere i en tid preget av globale klimaendringer, endringer i arts- og naturmangfold og sterke geopolitiske interesser i Arktis, uttaler Brekke i en pressemelding.

Camilla Brekke blir den første kvinnen i direktørstolen til Norsk Polarinstitutt. Hun har doktorgrad fra institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo og er professor ved institutt for fysikk og teknologi ved UiT Norges arktiske universitet.

Den nye direktøren har også jobbet som forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og i den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA). 

— Et svært solid valg

Blant søkerne til direktørstillingen var flere sterke kandidater, blant andre professor Jørgen Berge ved UiT Norges arktiske universitet (UiT) og fagdirektør Arild Sundfjord ved Norsk polarinstitutt. Men ingen av dem greide å danke ut Camilla Brekke.

Ole Arve Misund føler seg trygg på at Brekke er riktig person til å ta over for ham.

— Hun har ledet store forskningsprosjekter og er et svært solid valg. Forskingsbasert kunnskap er avgjørende for langsiktig og klimatilpasset miljøforvaltning, og vi ser veldig frem til å løse dette viktige samfunnsoppdraget med henne, sier Misund.

Powered by Labrador CMS