ansettelser

Hun blir NTNUs nye kommunikasjonsdirektør

Sigrun Berge Engen har takket ja til å bli NTNUs nye kommunikasjonsdirektør.

Sigrun Berge Engen er ansatt som kommunikasjonsdirektør ved NTNU
Sigrun Berge Engen kommer fra den turbulente Helseplattformen. Nå skal hun lede NTNUs kommunikasjonsavdeling.
Publisert Oppdatert

Sigrun Berge Engen er i dag kommunikasjonsdirektør for den omstridte Helseplattformen.

Før hun gikk over til kommunikasjonsbransjen, var hun i flere år kulturredaktør, vaktsjef, prosjektleder og reportasjeleder. Hun har også vært journalist og programleder i NRK.

Av utdanning er hun cand.philol. med nordisk hovedfag.

– Det å kunne arbeide i en kunnskapsorganisasjon med NTNUs visjon og samfunnsoppdrag appellerer både til mine personlige og faglige interesser, sier Engen i en pressemelding fra NTNU.

Stillingen er endret fra kommunikasjonssjef til kommunikasjonsdirektør.

Sigrun Berge Engen starter i jobben ved NTNU 2. mai.

Søkere har trukket seg

Da søkerlista ble offentliggjort, var Engen først unntatt offentlighet, men deretter offentlig, ifølge Universitetsavisa. Hun er i dag kommunikasjonsdirektør for den mye omdiskuterte Helseplattformen.

Underveis har to søkere trukket seg, én mannlig søker sto igjen som unntatt offentlighet.

Blant søkerne ellers var Margrethe Meyer Bratt, kommunikasjonsleder ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektronikk ved NTNU, Anne Kirkhusmo, pressesjef i Bane NOR og seniorrådgiver Nina Kotte ved NTNU.

Ansatte søkte seg vekk

Kommunikasjonsavdelingen har lagt en turbulent periode bak seg. I august fortalte Khrono om masseflukt fra avdelingen. På kort tid hadde 13 ansatte sagt opp jobben i avdelingen.

Etter en omfattende omorganisering de siste tre årene endte det med at flere erfarne ansatte ved NTNUs kommunikasjonsavdeling søkte seg vekk. Noen jobber nå andre steder ved NTNU, mens andre har funnet seg jobb utenfor universitetet.

Flere nåværende og tidligere ansatte som Khrono snakket med oppga samme grunn for at medarbeidere slutter: Den nye organisasjonsmodellen fungerer ikke og skaper frustrasjon.

Ikke lenge etterpå kom nyheten om at kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv slutter. Røv sier hun informerte ledelsen før sommeren om hun ønsket å fratre stillingen.

Powered by Labrador CMS