NTNU

Universitetsavisa: Kommunikasjons­sjefen ved NTNU går av

Tidligere organisasjonsdirektør ved NTNU, Ida Munkeby er nå konstituert som kommunikasjonssjef.

Bildet viser campus Gløshaugen ved NTNU i Trondheim. Her sitter kommunikasjonsavdelingen.
Publisert

Universitetsavisa skriver onsdag kveld at de erfarer at Siv Anniken Røv har besluttet å fratre stillingen som kommunikasjonssjef ved NTNU. Hun skal også være sykmeldt.

Imens er tidligere organisasjonsdirektør Ida Munkeby konstituert som kommunikasjonssjef.

Haugstad berømmer Røv

Direktør for organisasjon og infrastruktur Bjørn Haugstad opplyser til Universitetsavisa at Siv Anniken Røv informerte ledelsen før sommeren om at hun ønsket å fratre mars 2023 for å gå av med pensjon. Oppsigelsen hennes innebærer at hun da slutter.

Som Universitetsavisa og Khrono tidligere har skrevet iverksatte Siv Anniken Røv en reorganisering av Kommunikasjonsavdelingen vinteren 2020/21. En del ansatte har stilt seg kritisk til måten dette ble gjennomført på, og på kort tid har 13 ansatte sluttet i avdelingen. Flere nåværende og tidligere ansatte som Khrono snakket med i midten av august oppga samme grunn for at medarbeidere slutter: Den nye organisasjonsmodellen fungerer ikke og skaper frustrasjon.

Ifølge Universitetsavisa bekrefter Bjørn Haugstad at «en lenge bebudet» evaluering av avdelingens arbeid er under forberedelse og vil bli iverksatt i løpet av 2022.

Haugstad berømmer Røv for jobben hun har gjort.

— Siv Anniken har ledet kommunikasjonsarbeidet ved NTNU i en tid preget av de store utfordringene pandemien utsatte universitetet for, og hun har gjort en formidabel jobb for NTNU, sier han til avisen.

Ønsker flere «relasjonsorienterte» ledere

Finn.no kan vi nå lese at «Kommunikasjonsavdelingen på NTNU søker fire strategiske og relasjonsorienterte ledere»

«Vi endrer nå lederstrukturen og legger de fire gruppelederstillingene inn i ny lederkode. Vi søker derfor etter fire nye ledere på avdelingen. Vi ønsker oss beslutningsdyktige ledere med en motiverende, lyttende og inkluderende lederstil. Du fremmer en trygg og mangfoldig organisasjonskultur, har gode relasjonelle ferdigheter og ønsker å gjøre kollegene dine gode,» står det i utlysningen.

Powered by Labrador CMS