forskning

Hundhammer blir sjef i forsknings­alliansen Norin

Tre forskningsinstitutter har gått sammen i alliansen Norin. Carina Hundhammer blir sjef for selskapet som skal utvikle samarbeidet.

Carina Hundhammer er nytilsatt sjef i selskapet Norin, et selskap som skal utvikle samarbeidet mellom de tre forsningsinstituttene NIVA, NILU og IFE
Publisert Oppdatert

Det er instituttene NIVA, NILU og IFE som har besluttet å danne et stort og tyngre forskningsmiljø innen energi, miljø, klima og samfunnssikkerhet. Nå etablerer de Norin AS som skal utvikle samarbeidet videre med felles mål og strategi.

Tidligere var også Norges Geotekniske institutt (NGI) med på planleggingen, men valgte å trekke seg.

Politikk og virkemidler

Samarbeidsselskapet skal i første omgang fronte felles forsknings- og innovasjonspolitiske interesser overfor myndigheter og virkemiddelapparatet. De skal også ha felles profilering på det som i en pressemelding benevnes som «sentrale arenaer» og på konferanser.

Hundhammer er i dag er leder for forskning og høyere utdanning i Abelia, har så sterk tro på allianseprosjektet at hun går inn som sjef i samarbeidet.

— Jeg opplever at toppledelsen i de tre instituttene har jobbet tett sammen om å bygge denne alliansen. Det er et viktig prosjekt med tanke på å forene krefter fra ulike fagfelt og bli sterkere sammen, sier hun.

Fortsatt egne institutter

— Men det er ikke den nye konsernsjefen vi snakker med?

— Nei, Norin er et aksjeselskap som skal utvikle samarbeidet mellom NIVA, NILU og IFE videre. De er fortsatt frittstående institutter med sine egne toppledere. Hva det så blir til på sikt vil byggingen av samarbeidet og effektene avgjøre, sier Carina Hundhammer.

Hun mener det er helt nødvendig at forskningsmiljøer finner sammen.

— Når vi ser hvordan forskningsmidler på tematiske områder presses i budsjettene er det viktig å koble flere fagfelt. Ikke minst også for Norge når vi skal løse de samfunnsutfordringene vi står overfor fremover, sier Hundhammer.

— Når blir dere et konsern?

— Hehe, det er nok litt opp og fram om det skulle skje. Jeg oppfatter likevel at topplederne hittil er enige om målene for alliansen. Så vil de bruke litt tid på veien til noe som kan bli et enda tettere samarbeid, sier Carina Hundhammer.

Fra Abelia

Carina Hundhammer har tidligere ledet et regionkontor i Brussel, vært leder for forskningspolitikk ved SINTEF, forskningsdirektør ved Høyskolen Kristiania, og var flere år i Norges forskningsråd der hun arbeidet med instituttsektoren, heter det i pressemeldingen.

— Vi er svært fornøyde med å ha sikret oss Carina som en nøkkelressurs og pådriver i vårt arbeid med å realisere Norin-alliansen. Hun er en profilert person på forsknings- og instituttarenaene, og vil med sin erfaring og engasjement bidra til å fremme Norins strategiske interesser og styrke våre forskningsfaglige fellesinitiativ, sier John Rune Nielsen, Nils Morten Huseby og Pål Molander i meldingen. De er toppsjefer i henholdsvis NILU, IFE og NIVA.

Powered by Labrador CMS