Filmvisning om ekstremisme

Prisvinnende filmskaper Deeyah Khan viste film.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmskaper Deeyah Khan, som i mange år har jobbet med både menneskerettigheter og ytringsfrihet i sin kunst og musikk, viser sin nye film «Jihad - A story of the Others» i Pilestredet 48, S141 på Høgskolen i Oslo og Akershus i dag klokka 14.30. 

Filmen er et forsøk på å forstå mekanismene bak hvorfor noen unge muslimer i vestlige land ender opp som radikale ekstremister, skriver journalistikkprofessor Elisabeth Eide i invitasjonen til filmvisningen.  

Filmskaperen møter blant annet «gudfaren» bak jihad i Storbritannia, som blant annet har snakket om jihad og hellig krig til tusenvis av unge muslimer over hele den vestlige verden, heter det i et utdrag hun har lagt med invitasjonen. 

For sin forrige film, «Banaz - a love story», som handlet om æresdrap, vant Khan i 2013 en Emmy-pris i kategorien «Beste nyhets- og dokumentarprogram», ifølge Dagbladet. 

Etter filmvisningen blir det debatt og diskusjon. 

(Foto: Wikimedia commons) 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS