Medieprofessor Tanja Storsul fra Universitetet i Oslo er en av søkerne til dekan- og topplederstillingen ved Fakultet for samfunnsfag ved HiOA. Foto: Lene Svenning, FriFagbevegelse

22 søkere til to dekan-jobber

Flere tunge navn på søkerlistene til to faglige toppstillinger ved fakultetene for helsefag og samfunnsfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er rekordsøkning til dekan- og topplederstillingen på Fakultet for samfunnsfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Sist stillingen var lyst ut - tidligere i vår - kom det bare tre søkere og høgskolestyret valgte å lyse ut stillingen på nytt.

Les også: To av lederstillingene blir lyst ut på nytt

Nå har 14 personer søkt jobben som dr.art og førsteamanunsis Dag Jenssen (56) har hatt de siste åtte årene. Jenssen var ikke søker sist og sa i et intervju med Khrono at han syntes åtte år var nok. Nå har han ombestemt seg og ønsker å fortsette som dekan i fire nye år likevel.

— Jeg har tenkt gjennom dette over sommeren og nå ved oppstarten av ny periode og kommet til at jeg har lyst til å bidra i blant annet satsingen fram mot universitet dersom jeg får muligheten, sier Jenssen (bildet under) i en kort epost til Khrono

— Har du blitt oppfordret til å søke?

— Du stiller vanskelige spørsmål - jeg kan vel si at jeg har blitt oppfordret av en del ved fakultetet, svarer han, fortsatt på epost.

Jenssen har sagt ja til forlenget periode i stillingen som dekan nå og vil fungere fram til februar neste år. 

Les også: 

Det er selvsagt trivelig å oppleve at arbeidet vi holder på med har vekket så stor interesse at nasjonalt dyktige og profilerte kolleger nå melder sin interesse for å bidra. 

Curt Rice

I tillegg til dekan Dag Jenssen er det også en annen intern søker fra samme fakultet, prosjektleder Kristi Agerup (59) ved School of Management.

Agerup er utdannet fra Universitet i Oslo, der hun også tok sin doktorgrad, og har kvalifisert seg fram til dosent. Hun har jobbet mange år med forskningsledelse i Norges forskningsråd, har forsket og er dosent i organisasjon og ledelse, og har vært leder i offentlig sektor og det private næringsliv i over 15 år. Agerup søkte også prorektorstillingen for forskning tidligere i år.

Les også: Rice ber kvinner søke lederjobber ved HiOA

Medieprofessor og forskningsdirektør

Det er flere spennende og tunge navn på søkerlisten til Fakultet for samfunnsfag denne gangen.

Medieprofessor og leder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Tanja Storsul (45) er en av dem. På lik linje med HiOAs nye eksterne styreleder, Trine Syvertsen, er også hun medieprofessor ved UiO. Storsul har forsket på de samfunnsmessige betydningene av sosiale nettfenomener som blant annet YouTube og Facebook. Hun var også medlem i Mediestøtteutvalget. 

Direktør ved Institutt for samfunnsforskning, Ann-Helen Bay (57) (bildet under) er en annen godt kvalifisert søker. Hun ble også foreslått av tidligere rektor Kari Toverud Jensen som styremedlem ved HiOA, men ble ikke oppnevnt av departementet. 

(Foto: HiOA.no)

Anne Britt Flemmen (55) er en kollega av rektor Curt Rice fra hans tidligere arbeidssted, Universitetet i Tromsø. Flemmen er professor i sosiologi og har kjønn og hverdagsliv som et av sine forskningsfelt. Hun er også instituttleder ved Institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging.

Professor Øivind Revang (65) ved Institutt for strategi og logistikk ved BI har også lyst på jobben som dekan på SAM, som nylig har fått sin egen Handelshøyskole. Jan Erik Grindheim, tidligere leder i Eurpabevegelsen har også søkt dekanjobben. 

Kjønnsbalansen blant søkerne er perfekt: Sju kvinner og sju menn. En av hvert kjønn har bedt om og fått lov til å være konfidensielle søkere til dekanjobben på Fakultet for samfunnsfag.

Åtte søkere til helsefag

Listen over søkere til høgskolens største fakultet, Fakultet for helsefag, er noe kortere, med åtte søkere. Dette er bare to flere enn sist. Her er det stillingen etter Nina Waaler som skal tilsettes. Hun er nå blitt prorektor for utdanning og en del av Curt Rice’ toppledergruppe. Prodekan Trine B. Haugen er konstituert i stillingen fram til en ny leder er på plass. Hun står ikke på den offisielle søkerlista. 

Les også: Karterud ikke videre på helsefag

Halvparten av søkerne til dekanstillingen på helsefag er også kvinner, to av dem konfidensielle. 

Per Morten Fredriksen (50) (bildet under) er professor ved Norges Helsehøyskole, en del av Campus Kristiania. Han er utdannet ved HiOA og har doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole og er spesialist i barnefysioterapi.

(Foto: Norges Helsehøyskole, Campus Kristiania)

Mohammad Nouri Sharikabad (47) er apoteker og daglig leder ved Apotek1 og ifølge Linkedin Dr. philos innen medisin fra Universitetet i Oslo.

Linda Rykkje (42) er førsteamanuensis innen sykepleiefag ved Høgskolen Stord/Haugesund og har ifølge Linkedin doktorgrad i omsorgsvitenskap fra Åbo Akademi og master i sykepleievitenskap fra Universitetet i Bergen.

Siv Skarstein (54) (bildet under) er stipendiat i sykepleie på HiOA og har master i offentlig administrasjon fra Handelshøyskolen i København.

(Foto: HiOA)

Pär Westlund (60) har doktorgrad fra Karolinska Institutet innenfor medisinsk kjemi og var til og med februar 2014 ansvarlig for forskning i Reumatikerförbundet i Stockholm.

Prorektor for utdanning og tidligere dekan på Fakultet for helsefag, Nina Waaler, har ikke sett søkerlisten fredag, men er umiddelbart positiv: 

— Det er veldig bra at det er så mange søkere, det er gledelig å høre. Jeg har hørt noen navn i forkant som er virkelig lovende, så dersom disse står på søkerlisten blir dette bra, sier hun.

Toppnivå

— Toppledergruppa på HiOA inkluderer blant annet fire dekaner. Det er selvsagt trivelig å oppleve at arbeidet vi holder på med har vekket så stor interesse at nasjonalt dyktige og profilerte kolleger nå melder sin interesse for å bidra. En første gjennomgang av søkerlistene gir inntrykk av at det er flere som kunne prestere på toppnivå og blant annet bidra til at vi blir akkreditert som universitet, skriver rektor Curt Rice i en sms til Khrono fra Sør Korea. 

Høgskolen i Oslo har fire fakulteter og dermed også fire dekaner som leder hvert sitt fakultet. Egil Trømborg er nytilsatt på Fakultet for teknologi kunst og design (TKD), Knut Patrick Hanevik har nettopp gått på en ny fireårsperiode på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). De to siste, helsefag og samfunnsfag skal på plass i løpet av høsten. 

Kjønnsfordelingen i ledergruppa til rektor Rice er så lang 4-1 i mannlig favør, tar man med de to midlertidige dekanene er tallet 5-2.

Tilsettinger skal skje i høgskolstyret 27.oktober.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS