HiOA-student Simon Pettersen Nguyen er kåret til Årets it-student, blant annet på grunn av sitt sosiale engasjement og interesse for entreprenørskap. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nettbrettspill for autistiske barn ga full uttelling for student

HiOA-studenten Simon Pettersen Nguyen (21) er årets it-student. Han har laget nettbrettspill for barn med autisme-diagnoser.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simon Pettersen Nguyen er i ferd med å avslutte bacheloroppgaven, som kort fortalt er et program for nettbrett som skal hjelpe små barn med ulike autismediagnoser til å utvikle språk.

– Spillet trener barn i felles oppmerksomhet, og de får en belønning eller positiv forsterkning i form av en video når de velger riktig. Felles oppmerksomhet er helt avgjørende når barn lærer språk, forklarer han.

Oppgaven har han gjort på oppdrag fra Lars Klintwall, som er stipendiat ved Institutt for adferdsvitenskap ved HiOA og for tiden på et forskningsopphold ved Yale Child Study Center i USA.

– Resultater fra spillet skal brukes i internasjonalt forskningsarbeid, og det er spennende å få tilbakemeldinger på at det faktisk fungerer, sier Simon Pettersen Nguyen, som samarbeider med medstudent Richard Rud om oppgaven.

Bredt engasjement

Det er spennende å få tilbake-meldinger på at spillet faktisk fung=erer.

Simon Pettersen Nguyen

Han hadde ingen spesiell kjennskap til barn med autisme og andre beslektede diagnoser før han begynte på oppgaven.

– Jeg hadde faget universiell utforming ifjor, og da ble jeg interessert i dette feltet. Men jeg har måttet lese meg opp, sier han.

Det er ikke bare bacheloroppgaven som har ført Simon Pettersen Nguyen til topps som årets it-student, men en kombinasjon av gode faglige resultater og sosialt engasjement. 

– Simon Pettersen Nguyen er faglig dyktig og har en god CV. I tillegg har hans sosiale engasjement og interesse for entreprenørskap vært viktig for at vi valgte ham, sa juryleder og hovedstyremedlem i NITO (Norsk Ingeniør- og Teknologorganisasjon), Trond Smaavik, under prisutdelingen nylig.

HiOA-studenten ble nominert via Nova 100, som er et karrierenettverk for studenter, og prisen ble delt ut under Universum Awards. I tillegg til æren fikk han et stipend på 10.000 kroner.

Prisen betyr mye

– Det er klart det betyr mye for meg å få en sånn utmerkelse og bli satt pris på. Det inspirerer til å engasjere seg enda mer, sier Simon Pettersen Nguyen.

Han tror at hans engasjement som studentambassadør ved HiOA også har betydd en del. I denne rollen har han blant annet drevet med studentrekruttering på utdanningsmesser og på Åpen dag.

Nå er han ferdig med tre års studier ved HiOA, derav et semester som utvekslingsstudent i Cape Town.

– Det er en mulighet jeg vil anbefale alle studenter å benytte seg av. semesteret i Cape Town var nok det mest spennende jeg har opplevd så langt i livet, sier han.

Planen videre er masterstudier i anvendt informatikk ved Høgskolen i Østfold, som er den eneste med akkurat dette tilbudet. Da blir Halden studiested, ikke langt fra hans hjemby Sarpsborg.

– Jeg har likt veldig godt å studere i Oslo, og jeg er ihvertfall ikke lei av å studere, sier han.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS