BJERKNESSENTERET

Kikki Kleiven skal lede 200 klimaforskere

Den nye direktøren for Bjerknessenteret er ansatt i en åremålsstilling på fire år.

— Jeg har ambisjoner om at senteret skal være en viktig arbeidsplass og arena for nye generasjoner av norske klimaforskere, og være et fremtidsrettet og nyskapende kunnskap- og kompetansemiljø
Publisert Oppdatert

Etter en grundig prosess med seks gode søkere, falt valget på Kikki Kleiven. Det melder Universitet i Bergen (UiB) i en pressemelding.

– Bjerknessenteret har markert seg som et av verdens sterkeste klimaforskningsmiljø, og jeg er veldig fornøyd med at vi har funnet Tore Fureviks etterfølger. Kikki Kleiven har alle forutsetninger for å lede senteret videre i en tid da kunnskap om klimaet vil bli enda viktigere, sier Arvid Hallén, styreleder for Bjerknessenteret for klimaforskning.

Kikki Kleiven er førsteamanuensis ved institutt for geovitenskap ved UiB. Hun tok doktorgraden i maringeologi fra samme universitet.

Store ambisjoner

— Kleiven har markert seg som en engasjert formidler av klimakunnskap. og vært med i Bjerknessenteret siden oppstarten 20 år tilbake, hun kjenner forskningen, miljøet og det norske samfunnslivet svært godt, skriver UiB.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Kleiven selv har store ambisjoner for den videre utviklingen av Bjerknessenteret under hennes ledelse.

– Forskning er lagidrett og Bjerknessenteret er i øverste divisjon av klimaforskning i verden. Det tok tid å lære oss å trekke i samme retning, men når vi først kom i gang ble resultatet mer enn hva noen av oss hadde sett for oss. Jeg har ambisjoner om at senteret skal være en viktig arbeidsplass og arena for nye generasjoner av norske klimaforskere, og være et fremtidsrettet og nyskapende kunnskap- og kompetansemiljø, sier Kikki Kleiven.

Powered by Labrador CMS