Studiestart for Fagskolen Kristiania sommeren 2018. I 2018 hadde de over 1300 søkere. Foto: Fagskolen Kristiania

Flere søkere til fagskolen

Kristiania. Fagskolen Kristiania har over 40 prosent vekst i antall søkere i 2018. Nå skilles de ut som eget selskap.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagskolen Krisitania oppretter et eget aksjeselskap, og skiller seg ut fra Høgskolen Kristiania. Dette gjøres for å styrke satsingen på fagskolen.

Prosessen startet med den såkalte fagskolemeldingen fra 2017, som understreket nødvendigheten av å skille driften av fagskoler og høgskoler.

Fagskolen hadde en vekst i antall søkere på over 40 prosent i 2018. Fra 987 i 2017 til 1364 i 2018.

— Søknadsveksten viser at interessen for spennende fagskolestudier øker, og at flere er på jakt etter praktiske studier som er tett knyttet til næringslivet, sier rektor Annelise Kiønig.

Rektor Annelise Kiønig, Fagskolen Kristiania.

Stortinget vedtok i mai en ny fagskolelov og 1. Juli 2018 trådde «Lov om høyere yrkesfaglig utdanning» i kraft. Loven definerer fagskole som høyere yrkesfaglig utdanning og gir utvidede rettigheter for fagskolestudenter. De får blant annet rett til å være del av en studentsamskipnad og det innføres studiepoeng for fagskolestudenter.

Rett før sommeren kjøpte Fagskolen Kristiania opp Norges Yrkesakademi som tilbyr nettstudier innen helse og oppvekst, samt IT, økonomi og administrasjon. Det er allerede startet et arbeid med å integrere NYA inn under merkevaren Fagskolen Kristiania.

Selv om fagskolen nå blir et eget AS, vil de fortsatt dele blant annet lokaler og administrasjon med Høgskolen Kristiania, som også eier det nye selskapet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS