Seminar om nye grunnskolelærerutdanninger på Gardermoen 16. februar. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Rekordmange lærere får ja til videreutdanning

Torbjørn Røe Isaksen har innvilget rekordmange søknader om videreutdanning for lærere. 5617 skal i gang til høsten.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

5617 lærere får tilbud om å ta videreutdanning fra høsten. Det er det høyeste antallet noen gang.

— Regjeringen fortsetter satsingen på videreutdanning. På grunn av den rekordhøye søkningen har vi i år økt antallet studieplasser med ytterligere 300, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Det betyr at regjeringen Solberg har økt tilbudet om videreutdanning til lærere med over 3700 plasser siden regjeringsskiftet.

Fordypning til mattelærere

Samtlige av de 2012 søknadene om videreutdanning i matematikk ble innvilget.

Vi har strukket oss ekstra langt for å godkjenne flest mulig søknader om videreutdanning innen matematikk.

Torbjørn Røe Isaksen

— Vi har strukket oss ekstra langt for å godkjenne flest mulig søknader om videreutdanning innen matematikk, og ligger nå godt an til å oppfylle løfte om å tilby videreutdanning til 10.000 matematikklærere i løpet av fem år, sier kunnskapsministeren.

I tillegg får 1158 lærere videreutdanning i engelsk og 1083 i norsk. Resten av plassene går til et bredt spekter av fag, blant annet kunst og håndverk, naturfag og lesing som grunnleggende ferdighet. Totalt 5617 søkere har fått innvilget søknaden sin, noe som er 317 flere enn i fjor, skriver departementet i sin pressemelding.

Mange tilbud

— Dette er et viktig bidrag til at skoleeiere over hele landet skal kunne oppfylle kompetansekravene til undervisning innen 2025, sier Isaksen i samme pressemelding og han legger til:

— Samtidig har lærerne i år hatt rekordmange tilbud å velge imellom, og søkertallene viser at interessen for faglig fordypning er stor. Regjeringens satsing vil fortsette med full styrke, og lærerne som ikke får tilbud om videreutdanning nå, har gode sjanser de neste årene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS