Ina Andem og Ida Nikoline Kristoffersen er lei av å fryse på forelesninger. Foto: Øystein Fimland

Lover å fikse varme for studenter på sosialfag

Studentene i barnevernspedagogikk fryser under forelesningene. De har hatt et iskaldt klasserom siden de byttet bygg i januar. Det samme hadde studentene før dem.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I september i fjor flyttet sosialfagene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fra Pilestredet 35 og inn i Forskningsrådets gamle lokaler i Stensberggata. I januar fulgte studentene på andreåret barnevernspedagogikk etter. Mottakelsen har bokstavelig talt vært litt kjølig. 

Ina Andem og Ida Nikoline Kristoffersen er lei av å fryse på forelesninger.

— Før vi startet i januar fikk vi beskjed fra kullansvarlig om at det hadde vært dårlig inneklima og kaldt i høst, sier en av studentene, Ida Nikoline Kristoffersen.

Vært en sak lenge

Før vi startet i januar fikk vi beskjed fra kullansvarlig
om at det hadde vært dårlig inneklima og kaldt i høst.

Ida Nikoline Kristoffersen

— Foreleserne har vært på lag med oss hele veien og selv klaget på hvor kaldt det har vært, sier Kristoffersen og legger til at saken også har vært tatt opp i studentrådet.

Christian Trampe-Ewert, overingeniør med ansvar for bygget, har vært klar over utfordringene i klasserom X166 og satte på oppvarming i bakkant av rommet tidlig i år.

— Vi har også bestilt flere panelovner, men elektriker var skeptisk til å installere på grunn av måten rommet er innredet på, sier han og legger til at de ikke har vært klar over at de tidligere tiltakene ikke har vært tilstrekkelig.

— Vi skal finne en løsning på dette snarlig, lover han.

I Studiebarometeret som kom 3. februar ga barnevernsstudentene utdanningen sin totalkarakteren 3,7 av 5. «Lokaler for undervisning og øvrig studiearbeid» ga de imidlertid bare en 3-er. Det nasjonale gjennomsnittet for alle sosialfag er 4,1.

Bare to måneder

Temperaturen har vært en frustrasjon for studentene siden flyttingen.

— Mange har vært konstant forkjølet, sier student Ina Andem.

— Det er veldig mange dager i to måneder, og selv om vi har kledd ekstra på oss har vi blitt kalde i løpet av forelesningene, legger en annen student, Karin O. Austeng, til.

Nå har studentene hatt sin siste forelesning i dette rommet, men er glad for at ting vil bli bedre for dem som kommer senere.

Christoffer Storm Tiller Alsvik er fakultetstillitsvalgt på Fakultet for samfunnsfag og har sittet i utvalget som utredet flyttingen. Han møtte eiendomsavdelingen onsdag 11. mars.

— Det er flere ting som må fikses, men vi har fått inn studenter i kantineutvalget og jeg opplever at ting begynner å komme i mål nå.

Flyttingen ellers

Flyttingen ellers har gått veldig fint, selv om studentene savner det mer levende studentmiljøet i Pilestredet 35.

Les også: Vil ha større rom til forelesning hvis instituttet må flytte

— På den annen side er det mye lettere å finne et godt og stille sted å lese, sier Austeng.

Alsvik forteller om gårsdagens møte at mikrobølgeovn nå er på plass, vanndispensere er på vei, at klokker i auditoriene er viktig og at det skal flyttes bokskap fra Pilestredet 35. Studentene skal i tillegg inn i arbeidet med læringsarealene i bygget framover.

— Det er fint å se at studentene er en prioritet på instituttet og fakultetet. Marit Haldar, og fakultetet for øvrig, gjør en god jobb med å høre studentene og jeg er positiv til at disse endringene kommer raskt på plass, avslutter Alsvik.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS