Jeg trenger hjelp!

Åtte dager og 423 kroner igjen å leve for. Jeg tror jeg klarer det, men trenger tips til hvordan jeg kan være sosial – helt gratis.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tre uker siden jeg startet med prosjektet «student på budsjett», der jeg skal leve utelukkende på studielånet i en måned. Jeg har fått hjelp av en økonom til å sette opp et budsjett for hele måneden.

Jeg skal innrømme jeg har vært litt tilbakestående og asosial på fritiden. Venner, hva er det liksom? Venner har kommet i andre rekke i frykt for å måtte punge ut for kaffe, kino eller alkohol. Det er ingenting som er gratis. Tilbud er bare bullshit. To for én på kino hjelper ikke meg.

Ser ut til at jeg skal klare meg

Det er åtte dager igjen og jeg har litt over 423 kroner igjen på kontoen. Det betyr at jeg har rundt 50 kroner per dag. Jeg har en del mat i skapet fra før, og så får jeg besøk av foreldrene mine i helga, så dette bør gå bra.

Jeg er overrasket over at jeg har såpass mye penger igjen. Jeg har fra dag én vært overbevist om at jeg aldri kom til å klare dette. Men nå ser jeg lys i tunnelen og det harde nakketaket jeg tok på meg selv har hjulpet, selv om det har gått ut over veldig mye.

Asosial måned

Jeg savner å være sosial og har i de siste tre ukene trukket meg litt tilbake for å fokusere på økonomien. Jeg har råd til sosiale aktiviteter, men jeg har ikke tatt meg råd til det. Kaffe eller mat en hel dag? Vanskelig valg, gitt…

Jeg er åpen for det meste. Men museum har jeg noen fordommer mot. De fleste museer har gratis inngang, men det hjelper ikke så mye det, når det er dritkjedelig. Det kan sikkert være en interessant opplevelse, men ser ikke for meg at man burde slå til med en rå trøndervits i en trist utstilling og plutselig bryte ut i latter.

Men jeg er takknemlig for alle tips og møter de med åpent sinn (selv om det ikke ser sånn ut).

Lover tigging - hvis nødvendig

Første uke fikk jeg «illebefinnende» på bytur og kjøpte meg en stillongs i hui og hast. Hva faen skal jeg med stillongs? Vel, jeg har faktisk hatt bruk for den. Etter den episoden, satte jeg hardt mot hardt, og tok på alvor at her gjelder bare en ting:  Minst mulig forbruk.

Hvis jeg ikke klarer å leve på 400 fram til neste fredag, skal jeg seriøst sette meg ned en plass for å tigge. Lover dere.

Husk å legge igjen noen tips om hva jeg kan gjøre de siste dagene, da!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS