Forskerforbundet og Vera Berg håper partene kan sette punktum i Langeland-saken. Foto: Tove Lie

— Bør settes punktum for Langeland-saken

Forskerforbundets hovedtillitsvalgt på høgskolen, Vera Berg, håper det kan settes punktum for saken snarest.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vera Berg bekrefter at Langeland er medlem i Forskerforbundet og forteller at forbundet har vært involvert i saken på et tidlig tidspunkt, der man ble enige om noen kjøreregler, etter episodene mellom Slagstad og Langeland.

Berg ser ingen grunn til å stille spørsmål ved høgskoleledelsen håndtering av Langeland-saken.

Hun forteller at forbundet ikke var med på de siste forhandlingene mellom høgskolen og Langeland. Langeland tok på disse møtene med seg en venn i stedet for en tillitsvalgt. Det var under disse forhandlingene man ble enige om at Langeland skal slutte noen få måneder før hans to årige engasjementet er over.

— Partene har forhandlet seg fram til en løsning. Jeg håper det kan bli satt punktum for denne saken nå, sier Berg.

Risikerer mye bråk for tre måneder

— Men er det ikke rart at høgskolens ledelse risikerer så mye bråk bare for å få Langeland til å slutte tre måneder før tiden?

— De må jo ha en god grunn, sier Berg. Berg er ellers knapp i sin kommentar til saken, og håper partene kan holde seg til de avtaler de faktisk har blitt enige om.

— Vi i Forskerforbundet har ikke hørt noe om de tingene Langeland nå forteller gjennom Khrono. Vi ville selvsagt bidratt hvis vi var blitt involvert også i siste fase, sier Berg.

Langeland vil ha åpen debatt - høgskolen vil ikke

Det var torsdag morgen i forrige uke Khrono kunne fortelle at Nils Rune Langeland må slutte før tiden på Senter for profesjonsstudier (SPS). Han har inngått en avtale om det med skolens ledelse. Nå øker den den åpne konflikten mellom Langeland og høgskolens ledelse etter at Langeland i helgen la ut kommentarer på khrono.no søndag ettermiddag.

Langeland var ansatt i et to års engasjement, men skal slutte noen få måneder før tiden. Langeland selv sa til Khrono torsdag i en sms at han ikke aner hvorfor han skal slutte tidligere. Leder for SPS, Oddgeir Osland, og ledelsen for HiOA ved Anne Christel Johnsgaard, ville ikke debattere saken offentlig i Khrono torsdag. De henviste til at dette er en personalsak.

Nå skriver Nils Rune Langeland selv i Khronos debattspalter og bekrefter på sms at han fritar høgskolens ledelse for taushetsplikten og at han ønsker en åpen debatt om denne saken. 

Vil ikke ta debatten offentlig med Langeland

HR- direktør ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Geir Haugstveit, gir følgende kommentar til saken:

 Som arbeidsgiver har vi et samlet ansvar for den enkelte medarbeider og arbeidsmiljøet totalt sett, herunder å gi trygghet til alle våre arbeidstakere om at vi som arbeidsgiver ikke medvirker i offentlige diskusjoner basert på spekulasjoner i personalsaker, sier Haugstveit.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS