Johann Roppen i Volda, Kathrine Skretting i Lillehammer og Hallgeir Gammelsæther i Molde snakker fortsatt sammen og legger allianseplaner. Foto: Høgskolen i Volda

Volda diskuterer minst tre alternativer

I Volda ser de på minst to andre løsninger enn den omtalte alliansen. Saken diskuteres på dagens styremøte som Volda sender direkte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare Lillehammer som snuser på andre alternative samarbeid av de tre alliansepartnerne, Volda, Molde og Lillehammer.

På styremøtet i Volda fredag presenteres det en henvendelse fra Universitetet i Bergen, og tirsdag hadde rektor Johann Roppen møte med ledelsen for Høgskulen i Sogn og Fjordane der de drøftet allianser og fusjoner.

Live fra Volda-møtet

Høgskolen i Volda sender direkte fra sitt styremøte fredag 30. oktober fra klokken 11.00. Sendingen kan du se her:

(Kilde: hivolda.no)

Det går ganske fort i denne sektoren om dagen, men vi har ihvertfall ikke kjedelige dager.

Kathrine Skretting

Møtte Sogn og Fjordane

Høgskulen i Sogn og Fjordane har valgt å se mest på et samarbeid med Høgskolen Stord/Haugesund og Høgskolen i Bergen, men de vil også fortsette samtalene med Volda.

— Alliansemodellen er et interessant alternativ for Høgskulen i Sogn og Fjordane, uansett hva som blir utfallet av Vestlandsutredningen. Så det er viktig for oss å holde kontakt og dele den kunnskapen vi kommer fram til i de to ulike prosessene våre, sier rektor Rasmus Stokke, ifølge hjemmesiden til Volda.

(Bak fra venstre: Willy Hustad, Odd Ragnar Hunnes, Anne Grethe Naustdal, Arne Myklebust, Terje Bjelle og Erik Kyrkjebø. Framme frå venstre: Jacob Kjøde jr, Wenche Fjørtoft, Rasmus Stokke, Aud Folkestad og Johann Roppen. Foto: HVO)

Invitasjon fra Bergen

I brevet Volda har mottatt fra Universitetet i Bergen understreker rektor Dag Rune Olsen at han imøteser en tett dialog med Volda, og at han gjerne utreder en tettere samarbeidsstruktur.

Til styremøtet sitt fredag legger Roppen fram de tre ulike innspillene som foreligger og han skriver avslutningsvis:

«Sidan så mykje er uavklara, kjem eg ikkje med noko framlegg til vedtak i denne saka. Eg trur det beste no er at vedtaket blir utforma etter diskusjonen i styremøtet. Styret vil sjølvsagt bli oppdatert med rapportar frå de møta leiinga skal ha med KD og HiSF.»

Ja takk, begge veier

Høgskolen i Lillehammer (HiL) diskuterte sin strategi framover på sitt styremøte tirsdag 27. oktober.

Styret fikk presenterte resultatet av øst-vest alliansens møte med statssekretær Bjørn Haugstad i Oslo 23. oktober. De tre partene høgskolene i Molde, Volda og Lillehammer fikk i hjemmelekse å utrede og presentere de faglige kvalitetsfordelene med en allianse innen kontaktkonferansen i januar.

Styret på Høgskolen i Lillehammer sluttet seg til at de ønsket å delta i dette utredningsarbeidet, men de vil ikke legge samtalene med Høgskolen i Hedmark bort av den grunn.

Snakker også med Hedmark

— Vi har hatt gode samtaler med Hedmark hele veien, og har ikke lagt skjul på det, forteller rektor på Lillehammer, Kathrine Skretting.

— Det ble i styremøtet påpekt at Innlandet som enhet blir stadig mer promotert og snart kommer Innlandsutvalgets rapport. Kanskje blir det endringer i fylkesstruktur. I en slik situasjon kan det hende at det vil være vel så naturlig for Lillehammer å tenke samarbeid og faglig utvikling i retning sørover istedenfor vest - nord-vest, sier Skretting.

Vedtaket på Lillehammer lyder da:

  1. Bidra i utredningen av hvilke faglige gevinster en allianse med HiVolda og HiMolde kan gi.
  2. Utrede mulige gevinster ved en nærmere samhandling med Høgskolen i Hedmark.
  3. Det legges opp til et ekstraordinært styremøte 7. januar der utredningene behandles før oversendelse til Kunnskapsdepartementet.

Spennende synergier

På den andre siden legger Skretting vekt på at hun synes alliansesamtalene med Molde og Volda har vært veldig spennende. Hun står fast på de regionale forpliktelsene som en plattform for alliansen, slik man har diskutert.

— Vi ser en stadig større urbanisering av sektoren. Det er viktig at det finnes et alternativer til denne utviklingen. Lillehammer vil gjerne være en del av et slikt alternativ, men om det betyr samarbeid sørover eller vest-nordvestover, eller begge deler, vil tiden vise, sier Skretting.

— Det går ganske fort i denne sektoren om dagen, men vi har ihvertfall ikke kjedelige dager, sier Skretting.

Flere styremøter

Høgskolen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund hadde styremøter torsdag 29. oktober.

Det hadde også Høgskolen i Telemark og Nord-Trøndelag, mens Høgskolen i Bergen i likhet med Volda har styremøte fredag 30. oktober.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS