Signering backstage før konsert på Long Island. F.v: Chris Tuffli, (Executive Director RRFF) og Little Steven sammen med instituttleder Geir Salvesen og fakultetsdirektør Bent Kristiansen (bakerst til høyre) ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap. (Skjermdump)

Little Steven med på bluesstudier i Sørøst

Høgskolen i Sørøst-Norge har signert avtale med Little Steven og Rock and Roll Forever Foundation. Fra høsten 2018 blir det studier i blues og rock’n roll.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) har inngått avtale med The Rock and Roll Forever Foundation (RRFF), stiftet av Little Steven, Bono, Jackson Browne, Bruce Springsteen og Martin Scorsese.

Signeringen skjedde bak scenen etter lydprøven på «Little Steven» Van Zandts konsert på Long Island onsdag kveld, amerikansk tid. En delegasjon fra HSN og Notodden Blues Festival var på tur i USA, og instituttleder for estetiske fag ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Geir Salvesen, signerte avtalen på vegne av høgskolen.

— Dette er en organisasjon med et stort nettverk, og jeg tror avtalen kan få innvirkning på hvordan vi tenker studier og didaktikk i mange sammenhenger, sier en svært fornøyd Geir Salvesen til Khrono.

Vennligere innstilt

Det er en ære å samarbeide med Little Steven og stiftelsen.

Geir Salvesen

— Dette skal hjelpe på veien fra et emne til en bachelorutdanning i blues?

— Avtalen gjelder i tre år og er nå én uke gammel, så vi starter her. I avtalen ligger det muligheter for personale, forskningsprosjekter, utvikling av læremidler, sier Salvesen, og legger til at dette nok også er en protest fra Van Zandt, på vegne av et felt som er neglisjert i USA nå.

I videoen smilte Little Steven fornøyd under signeringen og han var glad for å kunne inngå samarbeid med sitt «andre hjemland». Den norgeskjære artisten pekte også på at Norge har en regjering som er mer vennlig innstilt til kunstneriske fag enn den amerikanske, og han så fram til samarbeidet.

— I en tid der færre enn tidligere lærer om kultur og kunsthistorie, i dette landet i alle fall, føler vi det er nødvendig å begynne å snakke om historien til musikk, sier Van Zandt i videoen.

Notodden Bluesfestival, som arrangeres i begynnelsen av august hvert år, har allerede Little Steven’s Blues School på programmet. I løpet av en seminaruke går en rekke ungdommer gjennom en «musikerkarriere i miniatyr».

«All musikk springer ut av blues», heter det på nettsidene til skolen. Og på Little Steven’s Blues School spilles alt fra blues til soul, funk, pop, rock, hip hop, jazz, blant annet.

Starter bluesstudium i 2018

Høsten 2018 starter Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) et 30 studiepoengkurs i blues. Det skjer på Notodden, Norges blueshovedstad.

Høgskolen har ambisjon om å utvide studietilbudet til en bachelor.

— Vi er opptatt av å ha tett og god kontakt med arbeidslivet i vår region og samarbeider allerede med Notodden Blues Festival og Europas Blues Senter (EBS). Nå utvider vi satsingen internasjonalt, og inngår en intensjonsavtale med Rock and Roll Forever Foundation i New York, sier Geir Salvesen, instituttleder for estetiske fag ved HSN.

— Det er en ære å samarbeide med Little Steven og stiftelsen, sier Salvesen, og han ser store muligheter for å utvide samarbeidet etter hvert.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS