NTNU

Lyser ut på nytt: Fikk ikke søkerne de ønsket seg

NTNU lyser ut stillingen som campusdirektør på nytt etter at de ikke fikk de søkerne de ønsket seg. Samtidig har konstituert campusdirektør sagt opp sin stilling. 

Viser bygget der humaniora, samfunnsvitenskap og felles læringsstrøk skal flytte inn.
Samles på én campus, trenger ny direktør: Humaniora, samfunnsvitenskap og felles læringsstrøk er planlagt i nytt bygg på Gløshaugen.

— Vi hadde et lite antall aktuelle søkere. Samtidig har Hanna Maria Jones sagt opp sin stilling og er derfor ikke søker til stillingen, sier Bjørn Haugstad, direktør for organisasjon og infrastruktur til Universitetsavisa

Portrett av Hanna Maria Jones
Går til Skatteetaten: Hanna Maria Jones.

Ifølge avisa kom det i februar inn seks søkere til stillinga som avdelingsdirektør ved NTNUs avdeling for campussamling, forenklet kalt campusdirektør. 

Direktøren skal dra i havn NTNUs store campusprosjekt, som innebærer samling av fagmiljø til Gløshaugen. Fagmiljøene på dagens Dragvoll-campus skal samlokaliseres med teknologimiljøene på Gløshaugen-platået i Trondheim. 

Prosjektet har vært omdiskutert og det har vært gjort forsøk på omkamp. Seinest i mars 2023 skulle NTNUs styre ta stilling til om det sluttet seg til fortsatt arbeid med å samle campus. To ansattrepresentanter og en representant for de midlertidig ansatte stemte mot, og flertallet for videre campussamling var sikret. 

Lyser ut på nytt

Nå gjør NTNU er nytt forsøk på å finne den rette personen til den viktige jobben. De ønsker en ny runde for å få et bredere tilfang av godt kvalifiserte søkere, sier direktør Bjørn Haugstad til UA. Ny søknadsfrist er 22. april. 

Konstituert prosjektdirektør Hanna Maria Jones går imidlertid til en helt annen stilling fra 3. juni. 

— Jeg har fått ny jobb i Skatteetaten. Jeg valgte å takke ja til denne jobben, framfor å vente på å vite om jeg fikk jobben som avdelingsdirektør for Enhet for campussamling. Derfor har jeg nå trukket søknaden min ved NTNU, sier Jones til Universitetsavisa

To direktører i nye jobber

Jones blir den andre campusdirektøren som slutter i jobben. I juli 2022 kom nyheten om at Merete Kvidal sluttet fordi hun hadde fått seg en ny jobb i Multiconsult. Det skjedde bare ei drøy uke etter at regjeringa halverte budsjettet til campussamlinga. 

Kvidal sa til Khrono den gangen at jobbskiftet ikke hadde noe med budsjettkuttene å gjøre. Hun fikk et fristende jobbtilbud, var hennes begrunnelse for at hun sluttet som campusdirektør. 

Hanna Maria Jones var fram til da kommunikasjonsansvarlig tilknyttet campusprosjektet og overtok deretter som konstituert prosjektdirektør. 

Powered by Labrador CMS