forskningsinstitutter

Lyser ut toppsjef-jobben på Havforskningsinstituttet

Nærings- og fiskeridepartementet har satt i gang prosessen for å rekruttere til et nytt åremål som direktør for Havforskningsinstituttet. — Jeg er søker, sier sittende sjef Sissel Rogne.

Havforskningsdirektør Sissel Rogne kan bli utfordret når jobben hennes nå lyses ut etter snart seks års åremål. — Jeg er motivert for seks år til. Det har vært fantastisk å lede Havforskningsinstituttet, sier Rogne.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktøren på Havforskningsinstituttet ansettes i åremål for seks år om gangen. Sissel Rogne er inne i sitt sjette år i jobben. Åremålet lyses ut i mars i henhold til statlige rutiner for denne typen stillinger.

— Det er slik at Sissel Rognes åremål går ut ved årsskiftet, og da er vi forpliktet til å lyse ut stillingen slik rutinene er for denne typen jobber, sier ekspedisjonssjef Cathrine Meland i Nærings- og fiskeridepartementet.

Full rekrutteringsprosess

Meland forklarer at lederne som sitter i denne typen åremål kan søke fornyelse en gang.

— Men vi må lyse ut og kjøre en fullstendig rekrutteringsprosess for å ivareta kvalifikasjonsprinsippet, sier Meland.

Hun opplyser at det er rekrutteringsselskapet BackerSkeie som er engasjert til å gjennomføre rekrutteringen for toppjobben ved Havforskningen.

— Dersom Sissel Rogne søker blir det likevel en fullstendig rekrutteringsprosess?

— Ja, utlysning kommer nå i løpet av våren og det blir som sagt en helt åpen og full ansettelsesprosess. Det er uavhengig av om den som sitter i jobben er blant søkerne eller ikke, sier Cathrine Meland.

Byggeprosjekt

Havforskningsinstituttet har hovedkontor i Bergen og teller rundt tusen ansatte.

Hovedoppgaven er forskning, rådgivning og overvåkning. I tillegg har instituttet avdelinger i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen. De har også et eget rederi som har ansvar for forskningsfartøyene.

Et av de store kommende prosjektene er nytt hovedkontor i Bergen som skal samlokaliseres med Fiskeridirektoratet.

— Jeg har veldig lyst til å fortsette, og kommer til å søke om en periode til. Vi er midt inne i en omstillingsprosess som jeg brenner for – og som jeg mener at jeg kan bidra til å få gode resultater av. Vi har byggeprosjektet på Dokken som også blir en svært viktig fornyelse og har implikasjoner for hele instituttet, sier sittende direktør Sissel Rogne ved Havforskningsinstituttet.

Stabilitet

— Men det blir en åpen og full rekrutteringsprosess selv om sittende direktør søker, sier departementet?

— Ja, slik er det for denne type stillinger, og det lever jeg godt med. Det har vært fantastisk å lede instituttet til nå. Jeg mener det blant annet er viktig med stabilitet i de omstillingene som vi er inne i, og her har jeg mye å bidra med, sier Sissel Rogne.

Etter det Khrono kjenner til vil stillingen lyses ut i mars med behandling i statsråd i midten av juni. Nytt åremål løper fra 1. januar 2022.

Powered by Labrador CMS