«De falske universitetene»

Maktpolitikere og biskop med diplom fra falske universiteter

Regjeringsmedlemmer, parlamentspolitikere og en biskop er blant de som har mottatt æresdoktorgrader og diplomer fra falske universiteter i Norge og Danmark, som Khrono har avslørt.

Maha Shaban mottok utnevnelser, blant annet en æresdoktorgrad fra Bay Ridge University for Studies and Research i oktober 2019.
Maha Shaban mottok utnevnelser, blant annet en æresdoktorgrad fra Bay Ridge University for Studies and Research i oktober 2019.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maha Shaban er et av 596 parlamentsmedlemmer i den Egyptiske nasjonalforsamlingen.

Nylig ble det klart at hun igjen får plass på listen til det liberale Nye Wafd-partiet, en videreføring av et av Egypts eldste og mest tradisjonsrike partier. Når valget i Egypt går av stabelen senere i oktober og november, kan hun sikre seg en ny plass.

Og ifjor høst mottok hun utnevnelser, blant annet en æresdoktorgrad fra Bay Ridge University, et av de to falske universitetene Khrono avslørte tidligere i høst.

La ut bilder i sosiale medier

På egen Facebook-side la politikeren ut flere bilder fra en seremoni i De forente arabiske emirater som Khrono tidligere har omtalt.

🤲🏽 الحمد لله حمدا كثيرا طيبا مباركا فيه #النائب_مها_شعبان_حسان_ابوسالم_عضو_مجلس_النواب_المصرى ترفع #علم_مصر عاليا خفاقا...

Publisert av ‎النائب مها شعبان حسان ابو سالم‎ Søndag 10. november 2019

I den arabiske teksten som er publisert sammen med bildene heter det at parlamentsmedlem Shaban fikk æresdoktorgraden fra Bay Ridge University for Research and Studies i Oslo i Norge.

Det heter også at hun under seremonien ble beæret av en rekke prinser og representanter for internasjonale og humanitære organisasjoner, samt en stor gruppe politikere og forretningsmenn fra hele den arabiske verden.

Bildene viser også at Shaban ble utnevnt til ambassadør for Norwegian International Organization for Justice and Peace, menneskerettighetsorganisasjonen som var registrert og tilknyttet Bay Ridge-universitetet.

Da Khrono i juni i år gjorde Shaban oppmerksom på at universitetet ikke var ekte, viste hun til at æresdoktorgraden hun var tildelt var notarialbekreftet - stemplet av norske myndigheter og ba om å få snakke med Khrono senere.

I dag skriver Shaban at hun ikke visste hvem som egentlig stod bak og at hun ikke var alene om å delta. Hun sier at saken er avsluttet etter at Khrono avslørte universitetet som falskt.

Svensk biskop med professor-tittel

Slik så det ut da Benjamin Atas (i midten) biskop i en ortodoks kirke i Sverige, mottok sin professortittel fra danske Aalborg Academy of Science. Til venstre for Atas og med blå skjrote og slips, står akademiets president Talal Al-Nadawy.
Slik så det ut da Benjamin Atas (i midten) biskop i en ortodoks kirke i Sverige, mottok sin professortittel fra danske Aalborg Academy of Science. Til venstre for Atas og med blå skjrote og slips, står akademiets president Talal Al-Nadawy.

I september kunne Khrono fortelle historien om hvordan danske Aalborg Academy of Science hadde utgitt seg for å være et universitet og inngått avtale med Kansas State University i USA og flere irakiske universiteter.

Etter Khronos avsløring ble Aalborg-akademiet et tema internasjonalt, og i går kunne det nyhetsnettstedet Hejådå, nettavisen til Assyriska riksförbundet i Sverige, fortelle om professor-tittelen Aalborg-akademiet tildelte biskopen Benjamin Atas i august i år.

Benjamin Atas.
Benjamin Atas.

Atas leder en av to ssyrisk-ortodokse kirker i Sverige og er ikke minst leder for de ortodokse kirkene i sammenslutningen Sveriges kristne råd.

I et Facebook-innlegg la Atas ut en rekke bilder av en spektakulær seremoni, der akademiets president Talal Al-Nadawy delte ut en professor-tittelen til Atas. I innlegget skrev Atas:

«I 2018 fikk jeg tittelen Fil.dr (Filosofie doktor) i teologi og lederskap fra Aalborg Kaansas Academy of Science. Med Guds nåde har jeg i takk fått tittelen "Professor" i teologi og lederskap fra samme faktultet, i forbindelse med mine tidligere studer og livserfaringer».

Khrono har forsøkt å ringe nummeret den syrisk-ortodokse kirken uten å få svar i dag.

Irakiske regjeringsmedlemmer med master- og doktorgrad

Tidligere innenriksminister Qasim al-Araji (med grønn jakkekant) mottar et master-diplom fra Aalborg Academy of Science - i Irak.
Tidligere innenriksminister Qasim al-Araji (med grønn jakkekant) mottar et master-diplom fra Aalborg Academy of Science - i Irak.

Etter Khronos Aalborg-avsløring startet også nettstedet al-bab.com nærmere undersøkelser av Aalborg-akademiets kontakt med irakiske myndigheter.

Og tidligere denne uka kunne de fortelle at to irakiske politikere hadde mottatt diplomer fra Aalborg Academy of Science.

Ifølge Al-bab.com skal irakiske politikere ha lovet å jobbe med å gi Aalborg Academy of Science akkreditering i Irak, og akademiet skal også ha åpnet avdelinger i landet.

Aalborg Academy of Science er registrert som et enkeltpersonforetak og er langt ifra å ha noen universitetsakkreditering i Danmark

Powered by Labrador CMS