Det skal bli mulig for bachelorkandidater i praktiske og estetiske fag å ta master. Her fra en motevisning med studenter på bachelor i mote og produksjon på Institutt for estetiske fag ved OsloMet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Master for faglærere

Ny master. Kunnskapsdepartementet har satt i gang utviklingen av master i faglærerutdanning i praktiske og estetiske fag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et utvalg nedsatt av Kunnskapsdepartementet anbefaler å innføre en master i faglærerutdanning i praktiske og estetiske fag. Nå følger regjeringen anbefalingen.

— Vi har som mål å få hevet kompetansen i de praktiske og estetiske fagene i norsk skole. Masterutdanning skal være hovedmodell for norsk lærerutdanning. Regjeringen ønsker at lærerstudenter som spesialiserer seg i praktiske og estetiske fag også skal ha mulighet til å ta en mastergrad, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Vi har som mål å få hevet kompetansen i de praktiske og estetiske fagene i norsk skole.

Iselin Nybø

Departementet har bedt rammeplanutvalget om å begynne arbeidet med å utvikle et forslag til rammeplan for tofaglig master i faglærerutdanning. Frist for å legge frem forslag til rammeplan, er 15. januar 2019, heter det i pressemeldingen.

Samtidig som arbeidet videreføres, suppleres utvalget med to medlemmer, én representant fra praksisfeltet og én studentrepresentant.

Utvalget består da av følgende medlemmer:

  • Førsteamanuensis Inger Åshild By (kroppsøving), Norges idrettshøgskole, leder
  • Høgskolelektor Jostein Sandven (kunst og håndverk), Høgskolen i Sørøst-Norge
  • Studieleder Ingeborg Lunde Vestad (musikk), Høgskolen i Innlandet
  • Dekan Asle Holthe (mat og helse), Høgskulen på Vestlandet, UHR-LU
  • Catrine Lie, lektor i Kunst og håndverk, Flåtestad ungdomsskole (Oppegård kommune. oppnevnt i juli 2018)
  • Studentrepresentant (oppnevnes av NSO i august 2018)

Selv om det nå skal bli mulig å ta masterutdanning, vil det også være mulig for kandidater med bachelor i praktiske og estetiske fag å ta PPU (praktisk-pedagogisk utdanning), slik Stortinget har vedtatt. Dette er nå på høring, opplyser departementet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS