Bandet Stjernekusk med førsteamanuensis Harald Hornmoen ved Insitutt for journalistikk og mediefag i spissen var med på åpningsseremonien av det nye masterprogrammet i journalistikk. Foto: Ismail Özkan
Bandet Stjernekusk med førsteamanuensis Harald Hornmoen ved Insitutt for journalistikk og mediefag i spissen var med på åpningsseremonien av det nye masterprogrammet i journalistikk. Foto: Ismail Özkan

Festlig start for ny master i journalistikk

De første masterstudentene i journalistikk er endelig igang på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25 nye masterstudenter var samlet på åpningsseremonien som varte fra kl. 10:30 til 12:00, før de gikk til sin første forelesning på masterprogrammet i journalistikk samme dag.

Og masterprogrammet åpnet med interne krefter i alle ledd: journalistikkprofessor Kristin Orgeret som koordinator og konfransier, Instituttleder Anne Vogt klippet snora, prorektor Olgunn Ransedokken gratulerte, masterstudent Tine Eide holdt tale. Det hele ble rundet av med førsteamanuensis Harald Hornmoens band Stjernekusk, der også  ass.professor Jon Petter Evensen er med.

— Det har vært veldig mye fram og tilbake for å få til dette masterprogrammet, men i dag skal vi ikke snakke om det. I dag skal vi åpne masterstudiet i journalistikk, sa professor Kristin Skare Orgeret (bildet under).

— Det er helt på sin plass og tid at Norges eldste journalistikkutdanning får sitt eget masterprogram. Dette er en veldig viktig dag for norsk journalistikk og for miljøer som skal bidra til å sørge for tilstedeværelse av journalistikken i Norge, forsatte hun.

Jeg har allerede fått nok av arbeidslivet.

Tine Eide (23)

Uansett hvor dere havner, kommer dere til å forstå verdien av mastergraden dere tar.

Anne Fogt

Arrangèr de beste festene, og invitèr gjerne
foreleserne. 

Kristin Skare Orgeret

Flere medietopper

Det var god stemning i auditoriet i første etasje i Pilestredet 48. Flere topper fra både insituttet, fakultetet, høgskoleledelsen og mediebransjen var til stede under åpningsseremonien av det nye masterstudiet.

En av talerne var leder ved Insitutt for journalistikk og mediefag, Anne Fogt (bildet under). Hun opplyste at det var ca. 75 søkere til de 25 studieplassene, og gratulerte de nye studentene som kom gjennom nåløyet.

— Stå på. Hold ut. Det er slitet verdt. Uansett hvor dere havner, kommer dere til å forstå verdien av mastergraden dere tar, var hennes motiverende ord til studentene.

Prorektor for utdanning, Olgunn Ransedokken (bildet under) .

— Dere skal inn i et nytt studium som skal gi dere viktige jobber som profesjonelle yrkesutøvere som setter mennesket og mennesker i sentrum, som bidrar til å trekke små og store hendelser inn i offentlighetens lys, en offentlighet som settes inn i demokratiets rammer, sa hun og forsatte:

—Demokrati og menneskeverd må holdes i hevd. Bare gjennom innsikt og aktivt engasjement i samfunnets utvikling kan dere være med på å forbedre verden.

Musikkinnslag med «Stjernekusk»

Etter talene var det klart for båndklipping som markerte at masterprogrammet nå er igang. Insituttleder Anne Fogt fikk æren av å klippe det symbolske, røde båndet.

Bandet Stjernekusk, som har to medlemmer fra Institutt for journalistikk og mediefag sto klar for et musikalsk innslag etter båndklippingen.

— De beste studiene har de beste festene. Kos dere masse i løpet av dette masterprogrammet, men ikke glem det sosiale heller. Arranger de aller beste festene, og inviter gjerne forelesere også, sa konfransieren før hun overlot scenen til bandet.

Tar en risiko

Etter seremonien møter Khrono tre av de nye masterstudentene. De nyter maten de har fått servert. Tine Eide (23) (bildet over) er en av dem. Hun var også en av de som holdt tale under åpningsseremonien.

— Jeg har allerede fått nok av arbeidslivet. Dessuten er det ganske vanskelig å få vikariater akkurat nå. Fast jobb er enda vanskeligere å få. Jeg tror ikke arbeidsmarkedet blir bedre om to år, men da kan jeg ihvertfall mye mer enn det jeg kan nå, sier Eide som gleder seg til å starte på forelesningene.

Både hun og medstudentene Erik Børresen (22) og Thea Norden Dahl (23) var ferdig med bachelorgraden i journalistikk på HiOA forrige semester.

— Jeg følte meg ikke ferdig utdannet. Derfor valgte jeg å ta en mastergrad. I tillegg kan jeg bruke mastergraden i journalistikk på andre områder, legger Dahl til.

— Dere er første studenter av et nytt masterprogram. Er dette en risiko dere tar?

— Ja, det er en viss risiko med å være først ute. Men jeg kjenner lærerne såpass godt at jeg er trygg på at det kommer til å bli bra, sier Eide.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS