Ansettelse

Medieviter overtar arkitektur-fakultet

Sara Brinch blir ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU.

Medieviter Sara Brinch blir ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU.
Publisert Oppdatert

Medieviter Sara Brinch har blitt tilbudt stillingen som dekan ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU. Hun er i dag instituttleder ved Institutt for design på samme fakultet, en stilling hun har hatt siden 2021.

Det var fire søkere til stillingen som ble ledig etter at det ble klart at dekan Marianne Skjulhaug begynner som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo i august. 

Gode kort

Brinchs eget doktorgradsarbeid var innen fagområdet medievitenskap, og før hun ble instituttleder ved Institutt for design, jobbet hun som førsteamanuensis i medievitenskap og visuell kommunikasjon. Opprinnelig har hun grunnutdanning fra NTNU i nordisk, allmenn litteraturvitenskap og filmvitenskap. I årene 2017—2021 var hun prodekan for utdanning ved Det humanistiske fakultet. 

I en pressemelding fra NTNU uttaler Brinch at hun er svært glad for å ha blitt tilbudt stillingen:

— Med fakultetets forankring i kunst og i skapende, kreative fag, og med tydelige koblinger både til teknologi og til humaniora og samfunnsvitenskap, har det gode kort på hånden når det gjelder å finne virksomme måter å løse dagens samfunnsutfordringer på.

Rektor gratulerer

Det er styret ved NTNU som står for ansettelsen av dekaner, og den nye dekanen vil bli ansatt i en åremålsperiode for seks år, med varighet til 31. juli 2029.

Rektor Anne Borg sier i en kommentar at hun er veldig fornøyd med å få Brinch inn i sin ledergruppe:

— NTNU får en svært dyktig fagperson og leder, med bred og relevant erfaring. Hun skal lede et fakultet med sterke fagmiljøer, som blant annet har hatt veldig god uttelling på EU-søknader de siste årene, sier rektor.

Lettere enn sist

I 2021, da stillingen var utlyst forrige gang, måtte det ekstrarunder til før fakultetet fikk på plass en ny leder.

Som Khrono tidligere har skrevet om, trakk de to eneste søkerne seg fra prosessen som Marianne Skjulhaug til slutt kom seirende ut fra. Hun overtok et fakultet med interne stridigheter og konflikt.

Powered by Labrador CMS