Margaret Molland Sanden (19) og de to andre som ble drept i busstragedien i går ble minnet med lys og blomster på Årdalstangen tirsdag kveld. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix

HiOA-student blant de drepte i busstragedien

Margaret Molland Sanden var student ved HiOA, og blant de drepte i busskapringen i Årdal. Fredag blir det minnestund for studenter og tilsatte på HiOA.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studenter på Fakultet for teknologi, kunst og design på HiOA har satt opp et minnebord for Margaret Molland Sanden i fakultets lokaler, med bilde, lys, rose og kondolanseprotokoll, med en rosebuketter og lys i nærheten (bildet under).

(FOTO: HiOA)

Studenter og tilsatte ved HiOA får anledning til å delta i en minnemarkering fredag 8. november kl. 12.30 i rom PH 131 i Pilestredet 35. Studenter og ansatte på fakultetet har fått melding om markeringen.

Margaret Molland Sanden var førsteårs bachelorstudent i ingeniørfag - bioteknologi og kjemi ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD), og hun var blant de tre drepte i den tragiske hendelsen på Valdresekspressen mandag 4. november.

— Våre tanker går til Margarets familie, venner og medstudenter her ved HiOA. Fakultetet stiller opp for de som trenger noen å snakke med, sier dekan Petter Øyan.

Trivdes på HiOA, men ville bli pilot

19 år gamle Margaret Molland Sanden kommer fra Årdalstangen. Ifølge Sogn Avis var hun på vei tilbake til studiene ved høgskolen etter en tur til hjembygda da hun ble drept.

VG har snakket med en av venninnene hennes som sier at hun trivdes godt med studiene ved høgskolen, men at drømmen hennes egentlig var å bli pilot.

— Hun hadde allerede vært på opptaksprøve i Tromsø, forteller venninnen til VG, som også mener at hun var et forbilde for alle vennene fordi hun fulgte drømmene sine. 

Spilte «Til ungdommen» på minnestunden

Så mange som to hundre årdøler samlet seg ifølge NTB, foran et lite lyshav i sentrum av Årdalstangen tirsdag kveld for å hedre de som ble drept kvelden før.

Sambygdingene til 19 år gamle Margaret Molland Sanden samlet seg i stille respekt for de tre som ble drept ved Holsbruvatnet på Ljoteli ovenfor Øvre Årdal, mens Årdalstangen musikklag spilte. På repertoaret sto blant annet Nordahl Griegs «Til ungdommen», som ble en gjennomgangsmelodi etter terrortragedien 22. juli

Alle i bussen ble drept

I tillegg til studenten Margaret Molland Sanden ble også bussjåføren Arve Kvernhaug fra Bagn i Valdres (55) ble drept. Det samme ble en svensk statsborger: Brahim Khouya, bosatt i Gøteborg, født i 1960. 

Sammen med den antatte drapsmannen var disse to de eneste passasjerene i bussen Valdresekspressen som var på vei fra Årdal til Oslo. 

Etterforskes videre

Politiet jobber nå med å etterforske trippeldrapet.

— Jeg vil si at vi ikke har alle svarene i den forstand er en del uklarheter i forbindelse med hendelsene i går, og at saken fremdeles etterforskes, sier politimester i Sogn og Fjordane, Ronny Iden, til VG.

Politiet skal også ha full gjennomgang av beredskapen etter at det er kommet fram at de brukte over en time fra de ble varslet til de var framme ved åstedet, og de mener selv at dette er for lang responstid.

En 30 år gammel asylsøker fra Sør-Sudan er siktet for de tre drapene. Han skulle etter planen pågripes og uttransporteres til Spania av Politiets utlendingsenhet i dag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS