Ny direktør for kommunikasjon

Sverre Molandsveen er tilsatt som ny direktør for kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra 1. august 2016.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverre Molandsveen (bildet over) kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for samfunnskontakt og analyse i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), hvor han har jobbet med kommunikasjon og ledelse siden 2008.

— Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de dyktige kollegene i avdeling for samfunnskontakt og  kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), sier Molandsveen, til hioa.no, og han fortsetter:

— Høgskolen er inne i en spennende utvikling blant annet med søknad om akkreditering som universitet, og jeg ser fram til å ta del i arbeidet fremover, sier den påtroppende kommunikasjonsdirektøren.

13 hemmelige søkere

Da søkerlisten til stillingen ble offentlig viste det seg at 57 hadde søkt stilling, hvorav 13 var konfidensielle. 

Molandsveen var en av de åpne søkerne.

Leder i kommunikasjonsmedarbeidernes egen forening, Nils Petter Strømmen, reagerte overfor Khrono på denne manglende åpenhet. 

— En kommunikasjonsdirektør ved et universitet bør man forvente mest mulig åpenhet rundt, også i søknadsprosessen, sa han i en kommentar til Khrono. 

Les også: 13 hemmelige søkere vil bli direktør for kommunikasjon

— Vil prege samfunnsdebatten

I følge hioa.no har Molandsveen bygget opp og leder NHOs avdeling for samfunnskontakt og analyse, som har ansvar for blant annet politisk kontakt, strategi, og utvikling av NHOs budskap. Han skal også ha bred kommunikasjonserfaring fra tidligere stillinger.

— Jeg opplever at HiOA er godt posisjonert framover. Høgskolen utdanner nettopp de yrkesgruppene det vil være økende behov for i årene som kommer. Samtidig gir forskningen på blant annet arbeids- og velferdsområdet store muligheter til å prege samfunnsdebatten, sier han til hioa.no og legger til:

— HiOA har store ambisjoner for framtida. Jeg håper og tror at jeg med min bakgrunn og erfaring kan bidra til å realisere dem.

Tar over etter Hansen og Johnsgaard

Molandsveen har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har gjennomført masterprogram i PR-ledelse og strategisk kommunikasjon ved BI.

Anne Christel Johnsgaard har hatt stillingen som kommunikasjonsdirektør ved HiOA fra 2011 og fram til i fjor sommer da hun gikk over til andre direktøroppgaver, blant annet som stabsleder for rektor Curt Rice’ stab. Siden den gang har kommuniksjonssjef Tore Hansen fungert i stillingen. Men til sommeren slutter begge to. Det er Johnsgaards tidligere stilling Molandssveen starter i 1. august.

Les også: Info-toppene slutter på HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS