studielån

Nå kan deler av koronalånet du fikk i fjor gjøres om til stipend

Lånekassen ber studenter som benyttet seg av koronalån-ordningen våren 2020 om å dokumentere tapt arbeidsinntekt.

Benyttet du deg av tilleggsordningen til Lånekassen i fjor vår? Da er det på tide å sende inn dokumentasjon på tapt arbeidsinntekt.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi må huske på at det var en veldig uforutsigbar situasjon de første månedene etter koronautbruddet, sier kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke.

I en pressemelding fra Lånekassen mandag morgen, kan man lese at Lånekassen ikke regner med at alle studentene som i fjor fikk innvilget tilleggslånet vil kunne dokumentere tapt arbeidsinntekt.

8000 kan bli stipend

Da koronapandemien skjøt fart i mars i fjor, lanserte regjeringen en tilleggsordning for studenter som mistet arbeidsinntekt som følge av pandemien.

Da mai måned kom, kunne studentene søke om et tilleggslån på 26.000 kroner, der 8000 kunne bli omgjort til stipend. Nå er tiden inne for å lege frem dokumentasjon på at man, som følge av pandemien, tapte arbeidsinntekt.

— Studentene blir bedt om å dokumentere at inntekten gikk ned eller falt bort i perioden 1. mars til 15. juni 2020. De som dokumenterer tapt inntekt i den gitte perioden på grunn av koronasituasjonen, vil få omgjøring til stipend i løpet av våren, forteller Anette Bjerke.

1,26 milliarder kroner

Totalt var det nesten 50.000 studenter som benyttet seg av ordningen, noe som utgjorde en ekstrautbetaling for Lånekassen pålydende 1,26 milliarder kroner.

Dersom alle som fikk innvilget lånet kan dokumentere tapt arbeidsinntekt, vil nesten 400 millioner blir omgjort til stipend.

— Noen kan ha valgt å søke om tilleggslånet, selv om det kanskje viste seg at de likevel ikke kom i en situasjon som førte til tapt inntekt. De som nå oppgir at de likevel ikke hadde inntektsnedgang eller som ikke dokumenterer det, vil ikke få omgjøring, sier Anette Bjerke, og legger til:

— Da vil hele tilleggslånet bli stående som en del av det totale studielånet.

Dokumentasjonen studentene kan legge frem kan for eksempel være dokumentasjon på permittering, oppsigelse, tapt lønnsinntekt og bekreftelse på endret stillingsprosent.

Fristen for å sende inn dokumentasjon er 10. mars, informeres det i pressemeldingen fra Lånekassen.

Powered by Labrador CMS