Rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting (t.v.) og rektor Anna Linnea Ottosen ved Høgskolen i Hedmark vil ha konkurranse om hva den fusjonerte høgskolen i Innlandet skal hete. Foto: Rune René Kristiansen
Rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting (t.v.) og rektor Anna Linnea Ottosen ved Høgskolen i Hedmark vil ha konkurranse om hva den fusjonerte høgskolen i Innlandet skal hete. Foto: Rune René Kristiansen

Nå kommer kanskje Universitetet Birken

Høgskolene i Lillehammer og Hedmark inviterer til navnekonkurranse om hva en fusjonert høgskole/universitet skal hete. Blir det Birken eller Mjøsa?

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to høgskolene i Innlandet, Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer, er midt inne i fusjonssamtaler. 

Tirsdag lanserte de navnekonkurranse. Hva skal den nye høgskolen/universitetet i Innlandet hete? Tidligere forhandlinger med tre parter, høgskolen i Gjøvik, Lillehammer og Hedmark havarerte under navnet Innlandsuniversitetet, så det er neppe aktuelt. 

De to høgskolene vil sannsynligvis fusjonere fra 1.januar 2017 og satser på å bli universitet før 2020.

Østlandsuniversitetet

Høgskolen i Hedmark har allerede begynt å bruke navnet «Østlandsuniversitetet» på sine fusjonssider, men bare som en arbeidstittel. 

Vi vil gjerne ha innspill og kreative forslag både fra inn- og utlandet.

Sigrun Dancke Skaare

Ved Høgskolen i Lillehammer har de ennå ikke noen arbeidstittel, men kommunikasjonsmedarbeider Sigrun Dancke Skaare i Lillehammer sier til Khrono at de ønsker seg mange kreative navneforslag. 

— Ingenting er bestemt ennå når det gjelder navn på den eventuell fusjonert høgskole og etterhvert universitet. Vi vil gjerne ha innspill og kreative forslag både fra inn- og utlandet, sier hun til Khrono. 

— Er det noen navn det snakkes mer om enn andre hos dere? 

— Det er snakk om Birkebeineruniversitetet, da. Birkebeinerne gikk jo mellom Hedmark og Oppland, sier hun.

Mjøsuniversitetet?

Ifølge Dancke Skaare er et annet navn som er nevnt Mjøsuniversitetet. 

— Men jeg er ikke så sikker på om alle hedmarkingene ville være like fornøyde med det. Hedmark er jo mye mer enn Mjøsa, sier hun. 

De to høgskolene lanserte navnekonkurransen i dag, og har satt forslagsfrist til 31.august. Det skal settes ned en jury som skal kåre det beste navnet, og forslagsstilleren vil bli premiert. 

— Og dette gjør dere helt uten hjelp av konsulenter og pr-byråer? 

— Ja, å finne navn klarer vi fint selv, sier hun, men utelukker ikke at det kan komme til å være eksterne folk med i juryen. 

Navnevalg har vært krevende øvelser for mange av de fusjonerte høyere utdanningsinstitusjonene. Nord universitet har fått kritikk for sitt navnevalg, Høgskolen i Sørøst-Norge også. Høgskolen i Oslo og Akershus har, til tross for mye arbeid med saken, ennå ikke klart å konkludere på hva slags navn de skal velge hvis de blir universitet, og har enn så lenge utsatt saken.

Fra inn- og utland

Styrene ved de respektive høgskolene i Lillehammer og Hedmark skal vedta en eventuell fusjon 28.september og da skal også forslag til navn vedtas. Men til sjuende og sist er det departementet som har siste ordet når det gjelder navnevalg på den nye utdanningsinstitusjonen. 

Kom gjerne med navneforslag i Khronos kommentarfelt eller send forslag direkte til høgskolene her

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS