Arkitekturprosjekter gjennom NTNU Live Studio fikk årets utdanningskvalitetspris fra NOKUT. Denne 12 meter lange utkikksbroen over Nidelven er et av prosjektene som er gjort gjennom Live Studio. Foto: Sophie Labonnote

NTNU-prosjekt vant pris for god kvalitet

NTNU Live Studios tilbud til arkitektstudenter fikk årets pris for utdanningskvalitet på en million kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom NTNU Live Studio får studentene drive hele prosessen i et arkitekturprosjekt, fra skisser til ferdigstilt byggverk. I dag mottok dette initiativet Utdanningskvalitetsprisen fra NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) på én million kroner.

I en pressemelding beskrives prosjektet på følgende måte:

«NTNU Live Studio gir arkitektstudenter anledning til å realisere ulike prosjekter i praksis, fra en idé på skisseblokka til et ferdig byggverk. Alt skjer i tett samarbeid med lokale leverandører, myndigheter og entreprenører, der studentene fungerer som prosjektledere i alle ledd av prosessen.» 

(Vinnerne (i tilfeldig rekkefølge): Hans Skotte (nestor), Steffen Wellinger (prosjektleder), Kristin Solhaug Næss, John Haddal Mork, Hanna Landmark, Jonas Pettersen. Helt til høyre står NOKUTs direktør Terje Mørland. Foto: Emilie Valebjørg)

Isaksen gratulerer vinnerne

— Dette er et godt eksempel på verdien av å koble teori med praksis under studiet. Jeg er overbevist om at studentene blir bedre arkitekter av å ha nærkontakt med byggeprosessen fra start til mål, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Han oversender sine gratulasjoner til årets vinnere.

Eksempler på Live Studio-prosjekter er gjenreisning av et barnehjem på Filippinene, bygging av et ungdomssenter i Senegal, renovering av et gammelt eldhus i Hardanger og ulike prosjekter knyttet til byutvikling i Trondheim.

Studenter i førersetet

Direktør Terje Mørland delte ut prisen på vegne av NOKUT. Han mener prosjektet er unikt når det gjelder studentinvolvering.

— Det at det er studentene selv som sitter i førersetet i gjennomføringen av prosjektene er imponerende, og det bidrar samtidig svært positivt til læringsprosessen. Jeg håper årets vinnere kan være til inspirasjon for andre utdanningsmiljøer på norske universiteter og høyskoler.

Priskomiteen berømmer NTNU Live Studio for å gi studentene eierskap, selvstendighet, myndighet og innsikt i faglig utvikling og egen læring. Dette mener komiteen styrker læringskvaliteten og bidrar til utvikling av læringsmiljøet for studenter, fakultetets lærere og eksterne samarbeidspartnere.

NTNU Live Studio gir arkitektstudentene nærkontakt med arkitektfaget i ulike og unike kontekster i inn- og utland. Prosjektet er et fremragende eksempel på aktivt samarbeid mellom faglærere, studenter og andre aktuelle aktører om utdanning, sier Mørland.

Glade vinnere

Prosjektleder i NTNU Live Studio, Steffen Wellinger, bekrefter og understreker at studentene har en helt sentral rolle i prosjektet.

— Målet med NTNU Live Studio er ikke å lære bort arkitektur, men å utdanne selvstendige og engasjerte arkitekter som vil og kan gi sine bidrag til samfunnsutviklingen. Derfor er utgangspunktet for NTNU Live Studio studentenes drivkraft og eierskap til prosjektene og egen læring. Dette krever en helt spesiell tillit mellom alle involverte, sier Wellinger.

Torsdag mottok han prisen under NOKUTs seminar for fremragende utdanning, sammen med blant annet nestor for prosjektet, Hans Skotte, og en rekke studenter.

— Vi er svært takknemlige og ydmyke for at NOKUT anerkjenner dette arbeidet med Utdanningskvalitetsprisen, og vi lover å bygge videre på det fundamentet som er lagt og videreutvikle Live Studio som (ut)dannelsesprosjekt, sier en glad Wellinger. ifølge en pressemelding fra NOKUT.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS