Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk 30. november 2024 - 08:59
Obligatorisk samskriving? — Høres ut som et mareritt OsloMet er en av flere utdanningsinstitusjoner som vil ha samskriving på bachelor- og masteroppgaver på noen av studiene. — Uheldig for studentene, sier dosent Bjørn Smestad.
Lærerutdanningene trenger tid til utvikling, ikke nye reformer Økt kvalitet i lærerutdanningen alene vil ikke løse rekrutteringsproblemet, det må også være attraktivt å jobbe i skolen.
Hva skjer med anatomifaget ved OsloMet? Det er alvorlig når ledelsen ved OsloMet ikke tar på alvor at erfarne fagfolk roper varsko om at studentenes anatomikunnskaper er langt under et forsvarlig minimum.
En konstruktiv debatt om utdanningskvalitet: noen elementære forutsetninger Vi har valgt å være åpne om vår bekymring. Reaksjonene på våre uttalelser er egnet til å skape nye lag av bekymring.
Kjære Institutt for lærerutdanning ved NTNU, jeg er skuffa Vi vil ha kunnskap om lærevansker, atferdsproblemer, psykisk og fysisk helse i skolen, digitalisering og mobbing, ikke å sitte å lytte til svevende teorier i forelesning, skriver student.
Fortellingen om forfall hviler på nostalgi og en svunnen tid Påstanden om at det vandrer tusenvis av studenter rundt på norske universiteter som egentlig ikke har lyst på å være der, er en påstand vi ikke kjenner oss igjen i.
Her får flest A: — Motivasjon og læring henger sammen For 20 år siden fikk 10,8 prosent av de norske studentene A. I dag oppnår 14,6 prosent samme karakter. Flest A-er blir delt ut ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Kvalitet er også kaffe og venner Som fellesskap forvalter vi kvaliteten i høyere utdanning og videreutvikling av den. Kvalitet må snakkes om, diskuteres, belyses, undersøkes og måles for å utvikles.
Hun er en av 13 nominerte til Nokuts ærespris En nylig avgått rektor, en nåværende rektor og et studentombud er blant de nominerte til Nokuts ærespris. Her er oversikten.
Hvordan skal Nokut fremover bidra til å sikre og utvikle utdanning av høy internasjonal kvalitet? Vi stiller oss for tiden dette spørsmålet fordi vi skal i gang med en ny runde med ekstern kvalitetssikring blant alle landets universiteter og høyskoler. Før vi går i gang med det skal vi lytte til sektoren for å finne gode svar.
Tre høgskoler må rette opp mangler etter tilsyn Kun én av fire høgskoler går gjennom nåløyet hos Nokut og får godkjent sitt kvalitetsarbeid. De tre andre har mangler som må rettes opp.
HK-dir og Nokut: Kvalitet er et felles prosjekt Mye positivt, men også punkter vi kan bli bedre på. Slik svarer HK-dir og Nokut på kritikken fra Riksrevisjonen.
Fire universiteter får godkjent på kvalitet Fire universiteter får godkjent sitt kvalitetsarbeid, men får også med seg en del råd om hvordan de kan sikre kvalitet i utdanningene.
Er studentene blitt en salderingspost? Å spare på utdanning er kanskje ikke veien å gå når kunnskapssamfunnet skal bygges? spør Per Eilif Thorvaldsen.
Fusjonene skulle gi økt kvalitet. Nifu finner ikke tegn på at det har skjedd Det er ingen tegn på at nyutdannede masterstudenter fra fusjonerte læresteder har blitt mer tilfredse med utdanningen. Snarere er de litt mindre fornøyde.
— Det er naivt å tro at alt blir som før Flere mener tallene fra det siste Studiebarometeret ikke er overraskende.
Dyr og dårlig sensurordning I tilfeller hvor det er forskjell på karakteren i første og andre runde, er det større sannsynlighet for at det er den opprinnelige karakteren som var «riktig» og den endelige karakteren som er «feil».
Noen må betale for grådigheten i akademia Hvorfor protesterer ikke ansatte og deres organisasjoner høylytt over all forskningstid og fritid som spises opp av praktiske oppgaver?
Et vellykket samarbeid mellom høgskoler og næringslivet krever gjensidig innsats Det er viktig at næringslivsledere er engasjert i Norges fremste læresteder og deres kvalitet. Men det er ikke nyttig når de videreformidler påstander uten rot i virkeligheten.
Tre nye meritterte ved OsloMet To kvinner og en mann har fått status som spesielt gode undervisere ved OsloMet.
«De meritterte skal ikke bare være stjerner i stillhet» De meritterte underviserne er en ressurs som ikke brukes, ifølge evaluering ved UiT. Ved Universitetet i Bergen opplever de det ikke slik.
Asheim: — Vi har skapt 20.000 nye studieplasser Under spørretimen på Stortinget denne uka, ble Henrik Asheim konfrontert med både manglende studieplasser og ikke store nok tiltak for å løfte psykisk helse blant studenter.
Desentralisert utdanning med for mange kortvarige tilbud Det blir for mye prosjekter og for lite til gjennomføring av studier det er behov for.
Roper varsku om svenske universiteter: — Mitt inntrykk er at Norge lider av det samme Professor Fredrik Sjöholm forlot Lunds universitet – nå advarer han mot en alvorlig kvalitetsforringelse ved svenske universiteter.
Må få på plass sterkere insentiver for god digital undervisning For å tilrettelegge for en mer varig endring er det nødvendig at universitetene og høyskolene utarbeider mer konkrete og forpliktende insentivordninger for aktive digitale undervisningsopplegg.
Skal undersøke digital korona-omlegging Et ufrivillig stort eksperiment, sier Nifu-forsker om den digitale omleggingen ved universiteter og høgskoler under koronakrisen.
Nokut rangerer ikke utdanningsinstitusjoner Omdømme. Undersøkelsen om nordmenns oppfattelse av utdanningskvalitet sier ikke noe om hvordan Nokut selv vurderer kvaliteten ved norske utdanningsinstitusjoner, skriver administrerende direktør i Nokut, Terje Mørland.
Hva skjedde nå Nokut? Rangering. Nokut har hjulpet NTNU med å bekrefte et høyt, positivt renommé. Rangeringer er populært å kritisere, men de fleste er langt mer informative enn dette.
Større tillit til høyere utdanning Spørreundersøkelse. Folk har større tillit til kvalitet i norsk høyere utdanning i dag enn for 2 år siden. Det viser resultatet av ny spørreundersøkelse.
Gir større fagmiljøer bedre utdanningskvalitet? Meninger. Utdanningskvalitet. Vi mener at det kan være på tide å ha litt mindre fokus på fagmiljøenes størrelse og mer på det fagmiljøene faktisk gjør – deres praksis.
Gode tider for New Public Management-universitetet Finansiering. Når universitetet skal komme godt ut på alle målekriterier, hjelper det å sende alle studenter på utveksling og senke kravene så alle består eksamen. Men forskning blir et problem.
Hva er problemet med kvalitet i høyere utdanning? Kvalitet. Om vi virkelig ønsker at studentene skal bli kritiske og selvstendige, i stand til å avsløre falske fakta og falske nyheter, bør vi se på egen pedagogisk praksis, skriver professor Arne Krokan.
Prosjektet nasjonal delprøve i medisin får kvalitetspris Kvalitet. Åtte prosjekter fra sju institusjoner kjempet om årets pris for utdanningskvalitet. Prosjektet nasjonal delprøve i medsin vant, forankret på alle universiteter med legestudier.
Har gitt 200 status som fremragende undervisere Ved Lunds universitet i Sverige kan nærmere 200 lærere smykke seg med å være «excellente» og i tillegg får de litt ekstra på lønnsslippen. Tilsvarende systemer i Norge er inspirert av Lund-modellen.
Fornøyde med seg selv, ikke så fornøyde med studentene Lærerne i høyere utdanning er godt fornøyde med sin egen innsats, men synes at studentene legger for liten og ujevn arbeidsinnsats inn i studiene, går det fram av en undersøkelse som NOKUT legger fram i dag.
Akademikerne vil legge ned mange av de små masterne Fagforbundet Akademikerne er bekymret for kvaliteten på det stadig økende antallet masterutdanninger i Norge og vil ha mange av dem nedlagt.
Bekymret for variert kvalitet på masterne Både antall masterstudenter og antall masterutdanninger har økt kraftig i Norge de siste årene. Variasjonen i kvalitet bekymrer Akademikernes nye leder, Kari Sollien.
Tre grunnar til å satse på tverrprofesjonalitet Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) burde lytte til organisasjonen og satse stort på senteret Interact, sjølv om det ikkje fekk status som Senter for framifrå utdanning (SFU), skriv leiar av studentparlamentet ved HiOA, Sunniva Braaten.
Uenige om fremragende satsing To styremedlemmer ved Høgskolen i Oslo og Akershus kommer med krass kritikk av høgskolens forsøk på å etablere et Senter for fremragende utdanning, og mener senteret ikke bør få mer penger. Prodekan Finn Aarsæther er uenig i at senterplanene ble sablet ned av NOKUT.
Heier på de gode underviserne Undervisning bør være underlagt de samme kravene til kvalitet som forskning, var gjennomgangstonen på NOKUTs utdanningskonferanse onsdag.
NMBU vant kvalitetsprisen 2016 Under den store utdanningsfesten til NOKUT 1. november delte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ut prisen for beste utdanningskvalitet. Vinner ble NBMU: Action Learning Model for Sustainable Development.
NTNU-prosjekt vant pris for god kvalitet NTNU Live Studios tilbud til arkitektstudenter fikk årets pris for utdanningskvalitet på en million kroner.
Svake resultater for den største sykepleieutdanningen Ny rapport bekrefter at sykepleieutdanningen i Pilestredet fungerer langt dårligere enn den mindre utdanningen som Høgskolen i Oslo og Akershus har på Kjeller.
Bekymring i små fagmiljøer Utdanningene for yrkesfaglærere og ortopedi-ingeniørene er blant de små fagene som vil merke departementets krav om minst 20 studenter.
Utdanning - opp og fram Det kan altså være en manglende balanse: mye vekt på FoU, mindre på nyvinning og forbedring i utdanning. Dekan Dag Jenssen har samlet inntrykk etter Nokuts jubileumskonferanse.
Rapport om studieporteføljen, viktig verktøy for fakultetene Rapporten om HiOAs studieportefølje har høstet ros for at den faktisk finnes og ris for å gi et skjevt bilde av situasjonen. — Skjevheten vil rette seg opp i neste rapport, når vi henter tall på et annet tidspunkt, sier studiedirektør Marianne Brattland.
Skal sikre kvalitet på utdanningen Kvalitet på alt fra lufta i forelesningssalen til læringsutbyttet på de ulike utdanningene skal måles i HiOAs nye kvalitetssikringssystem.
Nyeste artikler
— Foreleserne må vokte seg mer for hva de sier
KI er bullshit
Forskningsrådet deler ut 164 mill. — Banebrytende forskningsprosjekter
Vedtok flytting av 50 studieplasser
Tillit til forskning krever åpenhet om risiko
Mest lest
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt