Kortnytt

Morten Brekke skal lede kvalitetsråd

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viserektor for utdanning ved Universitetet i Agder, Morten Brekke, skal lede et nytt kvalitetsråd som skal gi Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning) råd i den faglige og strategiske styringen av ulike kvalitetsprogrammer.

Viserektor Morten Brekke .

Disse består av en portefølje på ni programmer hittil. Det er tildelt 563 millioner kroner til 139 ulike prosjekter ved hele 28 ulike høyere utdanningsinstitusjoner ssiden Diku ble etablert i 2019.

– Dikus kvalitetsprogrammer er blitt en viktig faktor og driver når det gjelder undervisningsutvikling i UH-sektoren. Jeg gleder meg til å lede og samarbeide med kompetente medlemmer, for at Dikus satsinger skal styrke undervisningskvaliteten i fremtidens UH-landskap, sier Brekke i en nyhetsmelding fra Diku.

Blant annet er det en utlysning ute på 90 millioner til fleksibel og desentralisert utdanning, og det planlegges en ny utlysning på arbeidsrelevans i høyere utdanning samtidig med publiseringen av Regjeringens stortingsmelding på dette feltet. I tillegg lyser Diku ut midler til studentaktiv læring og pedagogisk digitalisering i løpet av våren 2021.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS