Rektor for Høgskolen i Nord-Trøndelag, Steinar Nebb, (til venstre) styreleder Bjørg Tørresdal i samtaler med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. FOTO: Bjønar Leknes, HiNT

Høgskole planlegger «forlovelse» i juni

Kunnskapsministeren snakket fusjon med nordtrøndere i dag. I juni håper styret der at de kan forlove seg med Universitet i Nordland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen «gjør» Nord-Trøndelag i dag. Dagen startet på høgskolen der han hadde møte med rektor og styreleder i forkant av styremøtet på Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT).

En viktig sak på styremøtet i etterkant av besøket var en sak om utredning av fusjon med Universitetet i Nordland (UiN).

— Viktig besøk for oss

Styreleder på HiNT Bjørg Tørresdal forteller at de har ønsket seg besøk fra statsråden lenge, og at de er veldig glad for at han kom til Nord-Trøndelag i dag.

— Vi har ikke hatt besøk av Torbjørn Røe Isaksen før, og vi er svært glad for samtalen og møtet vi hadde med ham i dag.

Tørresdal forteller at på HiNT opplevde de møtet som meget godt og at de tar med seg mange positive signaler fra statsråden i sitt videre arbeid rundt struktur.

Prioriterer fusjon

— Etter besøket hadde vi styremøte og vi vedtok da som prioritet én for oss å jobbe framover med å komme til fusjonsforhandlinger med Universitetet i Nordland (UiN). Vi vedtok at et saksframlegg og et slags forslag om «forlovelse» om du vil, skal behandles i vårt junimøte, forteller Tørresdal.

Hun forteller også at HiNT fremdeles opprettholder muligheten for å fortsette alene som prioritet to på lista på framtidige mulige veivalg.

— Vi har ikke gjort et endelig vedtak om fusjon, men vi har forpliktet oss et hakk mer enn tidligere gjennom vårt styremøte i dag, sier Tørresdal.

Fikk støtte for alene-forslag

— Jeg er også veldig glad for at statsråden også ga oss støtte på å eventuelt fortsette alene også er en reell mulighet, sier Tørresdal, men legger til:

— Men skal vi det er vi nødt til å styrke lærerutdanningen vår. Oppvekst er et viktig område for oss.

Tørresdal forteller at de nå gleder seg til å gå i gang med en fusjonsutredning.

— I junimøtet skal vi diskutere om vi vil starte fusjonsforhandlinger med UiN. Det er svært viktig for oss å beholde tilstedeværelsen i Nord-Trøndelag samtidig som at vi gjennom en slik fusjon må klare å skape noe nytt sammen, sier hun.

Møttes i forrige uke

Rektorene ved Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag, Pål Pedersen (t.h. bildet under) og Steinar Nebb  møttes til samtaler 10. og 11. mars i Bodø for å diskutere mulighetene for å bygge et nytt og faglig sterkt universitet sammen. 

Foto: UiN

Møtet kom i stand etter initiativ fra begge utdanningsinstitusjonene, skriver de på nettsidene til HiNT.

— Kan lykkes bedre

— Begge parter ser store muligheter for å lykkes enda bedre med utdanningstilbud og forskning som er relevant for videre samfunnsutvikling, sier rektor Pål Pedersen ved Universitetet i Nordland, i følge hint.no og han legger til:

— Vi har mange fagområder som berører hverandre, og sammen har vi styrke og utviklingskraft til å løse viktige utfordringer regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Denne todagers samlinga har styrka meg i trua på at samarbeid og fusjon er riktig vei å gå.

Fornøyd nordtrønder

Rektor Steinar Nebb ved Høgskolen i Nord-Trøndelag sier også at han er godt fornøyd med samtalene i forrige uke.

Han forteller at han er fascinert av koblingen mot Universitetet i Nordland, og at han er blitt styrket i troen på prosjektet etter disse to dagene i Bodø.  

— Universitetet i Nordland har på imponerende måte bygd fire doktorgradsutdanninger. Spørsmålet nå er hvordan vi kan bygge noe sammen. UiN og HiNT har substansen som skal til for å bygge et universitet som vil ha stor betydning for Norge som kunnskapsnasjon, sier rektor Nebb.

Neste møte om videre fusjonsarbeid skal skje i Nord-Trøndelag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS