Nyansatt prorektor for utdanning, Levi Gårseth-Nesbakk (t.v) og prorektor for strategi og omstilling, Ketil Eiane. Foto: Svein-Arnt Eriksen / Nord universitet

Nord universitet styrker ledelsen: Ansetter to nye prorektorer

Ansettelser. Styret ved Nord universitet ansatte onsdag prorektor for utdanning og en midlertidig prorektor for strategi og omstilling.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Nord universitet har i dag ansatt Levi Gårseth-Nesbakk som prorektor for utdanning. Denne stillingen har han vært konstituert som siden februar i år.

Universitetet har også ansatt en prorektor for strategi og omstilling. Han heter Ketil Eiane. Denne stillingen er en nyopprettet midlertidig stilling.

Vi har en klar ambisjon om å komme videre nå.

Ketil Eiane

— Jeg er veldig fornøyd med ansettelsene, sier rektor Hanne Solheim Hansen til Khrono.

— Vi har fått Gårseth-Nesbakk inn som fast prorektor. Han er veldig dyktig og engasjert i utdanningskvalitet, og så har vi styrket rektoratet med en stilling som skal få hovedansvar for omstillingsarbeidet og strategiprosessen framover, sier hun.

Flere omstillingsprosesser

— Hvorfor har dere valgt å opprette en ny prorektorstilling for strategi og omstilling?

— Etter vedtaket om studiestedstruktur har vi et stort arbeid med å implementere dette. Som konsekvens kommer det også flere omstillingsprosesser. Dette henger nøye sammen med videreutviklingen av Nord universitet, sier Solheim Hansen.

— Det er flott å få inn ressurser som bidrar at vi har kapasitet til å gjøre dette på en god måte, legger hun til.

I en pressemelding skriver Nord universitet at «omstilling som følge av vedtaket om ny studiestedsstruktur krever flere omstillingsprosesser, som skal kobles til strategiarbeidet».

— Sjef for den nye tid

Ketil Eiane selv sier til Khrono at jobben i stor grad er opprettet for å ha mer tyngde i støtten rundt rektor. Eiane er i dag dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet. Steinar Johansen vil ta over hans gamle stilling.

— Tror du det blir spennende oppgaver som prorektor for strategi og omstilling?

— Det føler jeg meg helt sikker på. Jeg vil jobbe mye med de omstillingsprosessene vi er i og håndtere dem i lys av strategien, sier Eiane.

— Nord universitet har jo vært gjennom litt av hvert den siste tiden. Er du sjefen for «de dårlige tider»?

— Nja, nei. Jeg vil heller si at jeg blir en av sjefene for den nye tid. Vi må prøve å håndtere dette litt bedre. Vi har en klar ambisjon om å komme videre nå, sier han.

Ansettelsen av Eiane gjelder fra 1. januar 2020 til 31. desember 2020.

Vil ta grep

Levi Gårseth-Nesbakk er ansatt i en åremålsstilling på fire år, med mulighet til forlengelse i ytterligere fire år.

Gårseth-Nesbakk har altså vært konstituert som prorektor for utdanning siden februar. Tidligere har han vært professor ved Handelshøgskolen ved Nord universitet, der han også har vært prodekan for utdanning ved fakultetet.

— Nord universitet satser på utdanningskvalitet. Vi har igangsatt mange spennende analyse- og utviklingsprosjekter, som det nå er viktig å jobbe videre med. Dette er viktig for universitetet, og noe jeg som del av rektoratet ser fram til å jobbe videre med sammen med studentene og de ansatte, sier Levi Gårseth-Nesbakk i en pressemelding.

Han forteller at et område som særlig skal løftes i tiden framover er utdanningsfaglig kompetanse, noe som blant annet innebærer at ansatte som jobber direkte med undervisning skal få økt sin kunnskap om gode læreprosesser.

— Som prorektor for utdanning skal jeg også være med på å videreutvikle og ta grep om andre sentrale områder, som det videre arbeidet med revideringen av ph.d. i studier av profesjonspraksis. Her vil jeg ta med meg de gode erfaringene fra NOKUTs revidering av det systematiske kvalitetsarbeidet ved Nord universitet, der universitetet oppfylte alle krav, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS