Relatert innhold
Gir 26,6 millioner til studentgründere
Initiativet Tilt Student får 26,6 millioner kroner, som markerer starten på en felles satsing ved Universitetet i Bergen (UiB), Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Norges Handelshøyskole (NNH), sammen med Vestlandets Innovasjonsselskap.
— Bergen og Vestlandet skal være et sted hvor unge med skaperkraft ikke bare får utdanning — men muligheten til å være med å bygge fremtidens næringsliv. Vi skal gi dem støtten de trenger på veien, sier Stine Fiksdal, administrerende direktør i Vestlandets Innovasjonsselskap (VIS), i en pressemelding.
Agenda Vestlandet, som er en stiftelse fra Sparebank Norge, finansierer prosjektet. Målet er at studenter enklere skal kunne utvikle ideer som blir til vekstbedrifter.
Institusjonene har alle sine tiltak for å øke antall studentgründere. UiB lager en innovasjonspilot, samt kurs for internasjonale studenter. HVL etablerer et makerspace som inkluderer en studentinkubator på Kronstad i Bergen, og de styrker programmet HVL Skape. NHH lanserer to nye tilbud for studenter i sin innovasjonslab i Bergen, som er en intensiv innovasjonssprint og et praksisbasert masterkurs i entreprenørskap og skalering.
Dette er den største tildelingen som Agenda Vestlandet har gitt noensinne.
— Dette initiativet representerer et krafttak uten like og et unikt samarbeid mellom akademi, innovasjonsmiljøer og næringsliv. Vi ønsker å bidra til å skape en region som gode hoder trekkes mot, og et miljø der gode ideer får fotfeste og fart, sier Frode Nergaard Fjeldstad, tildelingsansvarlig i Agenda Vestlandet.
F.v. UiB-studentene Cecilie Efford (UiB-student) og Dorcas Mihio, Katrine Utaaker Segadal (UiB), Øyvind Berge (HVL), Frida Engedahl (HVL), Stine Fiksdal (VIS), Gottfried Greve (UiB), Frode Nergaard Fjeldstad (Agenda Vestlandet) og Bram Timmermans (NHH). Petter Tran Første kvinnelige rektor på 600 år
Professor Severine Vermeire tar fatt på rektorembetet den 1. august 2025. Åretmålet er fire år. Rob Stevens/KU Leuven Et av Europas fremste universiteter, belgiske KU Leuven, får sin første kvinnelige rektor i universitetets 600 år lange historie når rektor Luc Sels gir stafettpinnen videre til Severine Vermeire den 1. august, ifølge LERU.
De var to kvinner i den avgjørende andre avstemmingsrunden ved rektorvalget. Vermeire vant med 51,9 prosent av stemmene mot professor Tine Baelmans, skriver universitetet på sine nettsider.
Vermeire er i dag professor i medisin ved KU Leuven og overlege i gastroenterologi ved UZ Leuven ved Universitetssykehuset UZ Leuven. Hun har både sin mastergrad og doktorgrad fra universitetet.
Vermeire har vært forskningskoordinator for Biomedical Sciences group siden 2020. Tidligere har hun blant annet sittet i styret for universitetssykehuset. Fra 2017 har hun vært medlem i den flamske komiteen for vitenskapelig integritet.
Les rektorintervjuet med nåværende rektor Luc Sels her: — KU Leuven har ikke for mange primadonnaer
Ny leder for Nasjonalt senter for e-helseforskning
Line Helen Linstad blir ny leder for Nasjonalt senter for e-helseforskning, melder senteret i en pressemelding.
— Jeg ønsker å løfte Nasjonalt senter for e-helseforskning og synliggjøre det vi jobber med både nasjonalt og internasjonalt. Da blir det viktig å jobbe strategisk med relasjoner og å koble oss til aktører som vil føre oss fremover, sier påtroppende senterleder Linstad i samme melding.
Linstad starter i stillingen den 1. juli, og har jobbet ved senteret siden 2002. Hun er per nå seniorrådgiver og har vært stipendiat ved senteret. Hun har 15 års ledererfaring fra senteret.
– I valget mellom flere dyktige kandidater landet vi på Line Linstad fordi hun har en unik kompetansesammensetting. Med utdannelse og erfaring innen statsvitenskap, e-helse, forskning, ledelse og internasjonalt samarbeid er hun godt skodd for de utfordringer senteret står overfor i årene som kommer, sier administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge David Johansen, som deltok i rekrutteringsprosessen.
Line Linstad går fra 1. juli inn som leder for Nasjonalt senter for e-helseforskning. Jarl-Stian Olsen / Nasjonalt senter for e-helseforskning Nytt vitenskapsombud ved Universitetet i Stavanger
Førsteamanuensis i filosofi Tarjei Mandt Larsen er oppnevnt son nytt vitenskapsombud ved Universitetet i Stavanger (UiS).
Det vedtok styret ved UiS på møtet 12. juni.
Mandt Larsen er ansatt ved Handelshøgskolen ved UiS og er oppnevnt som vitenskapsombud for en periode på tre år fra 1. juli.
Ombudsfunksjonen utgjør 20 prosent av full stilling, men rektor Klaus Mohn har fått fullmakt til å utvide stillingsandelen ved behov, går det fram av styrepapirene til universitetsstyret.
Førsteamanuensis Tarjei Mandt Larsen ved Universitetet i Stavanger blir nytt vitenskapsombud. UiS 43 millioner kroner til satsing på kvanteteknologi
Forskningsrådet deler ut 43 millioner til forskningsutstyr til kvanteteknologisk forskning.
— Norge har behov for sterke fagmiljøer som driver banebrytende forskning innenfor kvanteteknologi. Skal vi lykkes med dette må vi investere mer i forskningsinfrastruktur, og jeg ser frem til å bidra i utviklingen videre, sier Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet, i en pressemelding.
Det er to prosjekter som får støtte. 35 millioner går til The Norwegian Micro and Nanofabrication Facility towards Quantum Technology, et samarbeid mellom NTNU, Universitetet i Oslo, Universitetet i Sørøst-Norge og Sintef. De skal investere i utstyr som gjør det mulig å forske på, utvikle og produsere kvanteteknologiske kompontenter.
Prosjektet Quantum Extension of the Norwegian Research Infrastructure får 8 millioner kroner. Deltakere i prosjektet er Sigma2, Simula, Sintef og OsloMet. Prosjektet er en nasjonal forskningsinfrastruktur for kvanteberegning.
— Kvanteteknologi vil få stor betydning for nasjonal sikkerhet. Teknologien vil snu opp ned på hvordan vi samler inn og analyserer data. På sikt vil kvantedatamaskiner og kvantesensorer kunne knekke krypteringskoder og gi oss GPS-uavhengig navigasjon. For å holde Norge sikkert, må vi henge med i kvanteutviklingen, sier forsvarsminister Tore O. Sandvik (Ap).
Mari Sundli Tveit mener Norge trenger investering i forskningsinfrastruktur for å skape sterke fagmiljøer for kvanteteknologi. Forskningsrådet/Thomas Keilman Vant Nokuts ærespris
Josefine Viktoria Daniels, som er kvalitetsleder ved Fagskolen Viken, mottar Nokuts ærespris for arbeid med å fremme og utvikle kvalitetsarbeid i fagskolesektoren, skriver Nokut i en pressemelding.
– Josefine Viktoria Daniels har gjennom mange år vært en utrettelig pådriver for kvalitetsutvikling i fagskolesektoren. Hun har reist landet rundt og delt kunnskap og metoder med resten av sektoren, noe som har vært med på å løfte sektoren. En verdig vinner, sa Nokuts styreleder Jan Inge Henjesand fra scenen da Daniels vant prisen.
Dette er første gangen Nokuts ærespris blir gitt ut til en representant for fagskolesektoren.
– Dette er veldig stort for meg, og det er fantastisk å bli anerkjent for noe jeg har brent for og jobbet med i en årrekke. Det er mange å takke for samarbeidet gjennom mange år, og selvsagt må jeg takke juryen og alle gode kollegaer. Dette er helt fantastisk, sier Josefine Viktoria Daniels.
Juryen besto av NOKUTs styreleder Inge Jan Henjesand, NOKUT-direktør Kristin Vinje, tidligere NSO-leder og nåværende medisinstudent Oline Sæther og rektor ved Norges Fagakademi Jørn Jensen.
Fra venstre: Kristin Vinje, prisvinner Josefine Viktoria Daniels, og Inge Jan Henjesand. Nokut Kikki Kleiven ny styreleder ved Chr. Michelsens Institutt
Kikki (Helga) Flesche Kleiven er utnevnt til ny styreleder ved Chr. Michelsens Institutt (CMI).
– Vi er svært glade for å ønske Kikki Flesche Kleiven velkommen som ny styreleder. Hennes erfaring med tverrfaglig forskning og forskningsformidling passer svært godt med vår strategi, som vektlegger forskning av høy kvalitet, samfunnseffekt og globale partnerskap, sier Espen Villanger, direktør ved CMI, i en pressemelding.
Kleiven er direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning ved Universitetet i Bergen (UiB). Hun har vært en sentral forsker og formidler for klimavitenskap gjennom flere tiår.
– Det er med stort engasjement jeg går inn i rollen som styreleder i CMI, og jeg ser frem til å støtte instituttets arbeid med å omsette kunnskap til positiv endring. Gjennom solid faglig arbeid, sterke partnerskap og et tydelig samfunnsengasjement bidrar CMI til å møte noen av vår tids mest krevende utfordringer, sier Kleiven.
Kleiven overtar styrevervet etter professor Synnøve Bendixsen, som er instituttleder ved Institutt for sosialantropologi ved UiB. Fra august vil Bendixsen tiltre som dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB.
Kikki Kleiven blir ny styreleder vedChr. Michelsens Institutt. Skjalg Bøhmer Vold Fire vil bli ANSA-president
1.- 3. august skal samskipnaden for utenlandsstudenter, ANSA, velge en ny leder på sin generalforsamling. Lederen velges for ett år av gangen, og ikke siden 1990-tallet har det vært like mange søkere til vervet som president som det er i år.
Fra v.: Brage Økland, Elina Totland, Elise Agdestein, Maud Alfstad Bjørgum. Privat — Det er helt fantastisk at det er så mange som vil bli president i ANSA, sier nåværende president Øyvind Bryhn Pettersen i en pressemelding.
Dette er de fire personene som har meldt sin interesse:
- Brage Økland er fra Bergen, men har de siste fire årene studert i Rotterdam. Han har vært aktiv i lokallaget i Sør-Holland, samt regionsleder i ANSA Benelux og sitter nå i ANSAs hovedstyre.
- Elina Totland gikk på videregående i Eswatini og har studert både i Leiden i Nederland og tatt master i Stockholm, der hun har vært landsleder i ANSA Sverige.
- Elise Agdestein har bakgrunn fra Frankrike, New Zealand, USA og Latvia. Hun har vært lokallagsleder i ANSA Paris.
- Maud Alfstad Bjørgum har de siste fire årene studert statsvitenskap i Berlin, med utvekslingsopphold i Budapest. Hun har vært lokallagsleder i Tyskland Øst, økonomiansvarlig i ANSA Tyskland og sitter nå i ANSAs hovedstyre.
Nytt dekanat ved medisin i Bergen
Sammen med dekan Marit Bakke skal Reidun Kjome og Silje Skrede utgjøre det nye dekanatet ved Det medisinske fakultet på Universitetet i Bergen (UiB).
– Jeg har to svært kompetente personer med i teamet mitt, og har fått på plass mine førstevalg for dekanpostene, sier Bakke i en pressemelding.
Reidun Kjome er leder av Senter for farmasi og professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Silje Skrede er professor i farmakologi ved Klinisk institutt 2.
Tidligere har dekanatet bestått av fire personer, mens det nå blir tre.
– Det er en utfordrende økonomi og stillingsstopp ved noen av instituttene. I tråd med dette bør vi heller ikke ha et stort dekanat som trekker ressurser bort fra aktiviteten på instituttene. Men jeg utelukker ikke at det kan komme på plass en egen dekan for innovasjon senere, sier Bakke.
Bakke har vært prodekan for forskning ved fakultetet i to perioder. Hun ble ansatt som dekan ved fakultetet i mai.
Det nye dekanatet ved Det medisinske fakultetet på Uib. F.v.: Silje Skrede, Marit Bakke og Reidun Kjome. Ingrid Hagerup / Universitetet i Bergen Priser til nyutdanna NTNU-studenter
80 arkitektstudenter avsluttet sin studietid på NTNU sist fredag, og flere fikk pris, melder universitetet på sin nettside.
Årets Statsbyggpris ved NTNU gikk til Aurora Aase Skofteland og Elise Eckhoff for deres masteroppgave om Gjettum ungdomsskole. Prisen er på 20.000 kroner, og Statsbyggprisen deles årlig ut ved seks arkitektutdanninger i Norge.
— Det er veldig stas å få pris. Vi ble helt satt ut! Vi synes det er viktig å se verdien i denne typen bygninger, sa de to til NTNU etter utdelingen.
Trondhjem Arkitektforenings hederspris for beste Trondheimsrelaterte masteroppgave gikk til Christiane Sophie Munthe Henriksen, som skrev oppgaven Strategi Næringsnett. Hun får et diplom og 5.000 kroner.
— Det betyr veldig mye å få en slik pris. Det kommer godt med når jeg skal søke jobb, sier Henriksen.
Bergen arkitekthøgskole med i UHR
Bergen arkitekthøgskole (BAS) er tatt opp som som det 34. medlemmet av Universitets- og høgskolerådet (UHR).
Emma Nilsson er rektor ved Bergen arkitekthøgskole Foto: Line Frøyland Det skjer etter at Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) i oktober i fjor akkrediterte BAS som høgskole.
BAS er en privat høgskole som ble etablert i 1986, Den er organisert som en stiftelse og ble godkjent av Utdanningsdepartementet i 1990 og uteksaminerte sitt første kull sivilarkitekter våren 1991.
Høgskolen har cirka 175 registrerte studenter og cirka 20 årsverk våren 2025, melder UHR på sine nettsider.
BAS ble tatt opp som medlem i UHR ved akklamasjon under representantskapsmøtet i Tromsø 22. mai 2025.
Sju nye meritterte ved OsloMet
Sju nye undervisere har fått status som merittert underviser ved OsloMet.
– Våre nye meritterte undervisere er valgt ut blant 27 søkere, og har dermed kommet gjennom et nåløye som er og skal være trangt. De engasjerer seg langt utover egen undervisning, og når man leser søknadene ser man at ingen kan bli merittert ved utelukkende å hegne om egne studenter, sier prorektor Silje Fekjær.
Dette er de nye meritterte underviserne:
- Kari Almendingen, professor, sykepleie, Fakultet for helsevitenskap
- Pia Borlund, professor, arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag, Fakultet for samfunnsvitenskap
- Lene Christensen, førsteamanuensis, fysioterapi, Fakultet for helsevitenskap
- Gro Markeset, professor, bygg- og energiteknikk, Fakultet for teknologi, kunst og design
- Cecilie Sachs Olsen, professor, estetiske fag, Fakultet for teknologi, kunst og design
- Adrian Peretz, førsteamanuensis, markedsføring, Fakultet for samfunnsvitenskap
- Björg Sigridur Anna Thordardottir, førsteamanuensis, ergoterapi, Fakultet for helsevitenskap
– Jeg er glad for at OsloMet med meritteringsordningen lar dedikerte undervisere få skinne., sier prorektor for utdanning Silje Fekjær. Ketil Blom Haugstulen Disse er nominert til Nokuts ærespris
Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) skal dele ut sin ærespris for tredje gang. 18. juni, på Nokuts fagskolesamling, blir det klart hvem vinneren er.
Blant de nominerte er Arvid Ellingsen, leder i Norsk fagskoleråd og fagrådgiver i LO, og Blanca Estela Braña de Hvidsten og Anette Lund Follestad ved OsloMets institutt for yrkesfaglærerutdanning.
Æresprisen ble for første gang delt ut i 2019, den gang til Berit Kjeldstad, tidligere prorektor for utdanning ved NTNU. Kjeldstad er i dag styreleder ved Høgskolen i Østfold.
Neste gang prisen ble delt ut var i 2024 og vinneren var Knut Mørken, professor i matematikk ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.
I år skal prisen deles ut til en representant for høyere yrkesfaglig utdanning.
– Æresprisen skal anerkjenne og hedre en person som har gjort en betydningsfull innsats med å styrke utdanningskvaliteten. Jeg er glad for at vi har fått inn så mange gode kandidater, og jeg ser frem til å møte juryen for å avgjøre hvem som vinner, sier Nokut-direktør Kristin Vinje.
De nominerte er:
- Linn Himberg Larsen
- Tove Kittelsrud
- Blanca Estela Braña de Hvidsten og Annette Follestad Lund
- Niklas Frogner
- Arvid Ellingsen
- Josefine Victoria Daniels
- Anette Lund Follestad
- Elin Stokke-Gjemse
- Thea Tuset
- Hilde Halvorsen
- Annette Bråthen
- Elvy Saus
Nokut-direktør Kristin Vinje er glad for å ha fått inn mange gode kanidater til æresprisen. Tove Lie Ny studentledelse ved Universitetet i Bergen
Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen har holdt sitt konstituerende møte og fått ny ledelse.
Kaja Sandvik er ny leder i Arbeidsutvalget, som er det øverste organet i Studentparlamentet ved UiB.
– Det føles veldig stort. Det er et tungt verv, så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på rollen, sier Sandvik til studentavisa Studvest.
Arvid Fauskanger Ekberg ble valgt som nestleder, og Kristian Birkeland og Maria S. Økland ble valgt inn på de to resterende plassene.
Første kull sykepleiere ferdig på Vid Helgeland
Vid Helgeland uteksaminerte nylig sitt første kull med sykepleiere fra sin desentraliserte utdanning i Sandnessjøen.
– Vi er veldig fornøyde med første kull og føler oss stolte over å kunne uteksaminere disse studentene. Vi føler oss sikre på at Helgeland får 16 gode sykepleiere som går rett ut i jobb, sier førsteamanuensis ved VID, Jorunn Hov, til avisa iSandnessjøen.
Det første kullet startet studiene sine høsten 2021 og er nå ferdige etter fire år med deltidsstudier. De nye sykepleierne markerte anledningen sammen på Alstahaug kirke og Petter Dass-museet med festgudstjeneste, avslutningsseremoni og taler.
Stiftelse gir 56 millioner til forskningsprosjekter
Tromsø Forskningsstiftelse (TFS), stiftelsen til milliardær Trond Mohn, gir 56 millioner til forskningsprosjekter ved UiT Norges arktiske universitet.
De tre prosjektene forsker på henholdsvis kreftbehandling, fusjonskraft og tverrfaglig tematikk, skriver stiftelsen i en pressemelding.
– Sett fra universitetsledelsens side, håper vi at tildelingene vil åpne nye dører for forskningsmiljøer med internasjonale ambisjoner. Vi ønsker også at deres forskningsinnsats skal stimulere og berike andre kollegaer ved UiT. Jeg ønsker lykke til med det viktige arbeidet, sier Jan-Gunnar Winther, prorektor for forskning og utvikling ved UiT, i pressemeldingen.
- THERACAN (Novel radiotheranostic systems for precision cancer medicine): 10,3 millioner fra TFS og 2 millioner kroner fra Kreftforeningen. Målsettingen til prosjektet er å utvikle teknologi som kan åpne for mer effektiv behandling av kreft med spredning på et sent stadium.
- FUSENOW (Fusion Research Center Norway): 20 millioner kroner støtte fra TFS. Prosjektet jobber med å utvikle reaktorer som simulerer solas energiproduksjon.
- Mattematikksenteret Lie-Størmer Senter: 25,5 millioner kroner i støtte for å videreutvikle forsknings- og undervisningsaktiviteter ved senteret.
Dette er de tre som får midler:
Leder av de tre prosjektene som ble tildelt midler, fra venstre, Inigo Martinez, Cordian Riener, Hans Z. Munthe-Kaas og Odd Erik Garcia. Jørn Berger-Nyvoll / UiT Feil i resultatet på studentvalg
En regnefeil gjorde at det ble delt ut feil antall mandater etter valget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO).
Antall mandater ble regnet ut basert på studenttall som var for lave, melder Universitas. UiO hadde oppgitt et lavere antall studenter enn det antallet som er registrert som studenter i databasen for høyere utdanning.
Etter ny utregning blir det 27 mandater istedenfor 26, og listen Venstrealliansen får plassen. De har da like mange mandater som valgvinneren Lista.
Administrasjonen i Studentparlamentet informerte listelederne om feilen denne uka. Endringen skal ikke ha hatt noen praktisk betydning for hvordan valget ble gjennomført og dermed blir det heller ikke nyvalg.
Tre finalister til Holbergprisen i skolen
Elevgrupper fra videregående skoler over hele landet har bidratt med forskningsprosjekter innen samfunnsvitenskap og humaniora til Holbergprisen i skolen. Tre prosjekter er videre til finalen i Bergen i juni.
– Jeg er imponert over selvstendigheten elevene fremviser i alt fra valg av tema til forskningsprosessen og refleksjoner deres rundt styrker og svakheter ved egen forskning, sier juryleder Åsta Dyrnes Nordø i en pressemelding.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordthun kunngjør vinneren av Holbergprisen i skolen 5. juni. Tre grupper vil i forkant presentere egne forskningsarbeider under Holberguken. De vinner henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner i 1,. 2. og 3.-premie.
Dette er årets tre finalister:
- Drammen videregående skole i Buskerud, med prosjektet «Deltakelse i fritidsaktiviteter», av Linnéa Sofie Hermansen-Lind.
- Valler videregående skole i Akershus, med prosjektet «Men du ser ikke syk ut» av Vilde Seip Frydenlund.
- Ålesund videregående skole i Møre og Romsdal, med prosjektet«Hva er det beste starttidspunktet på skolen for elevers søvnlengde?», av Rakel Rasmussen Folkestad, Linnea Aleksandra Ytterland, Nyan Linn Kyaw-Thwin, Finn Lehmann og Viljar Bell.
Prisutdelingen vil skje på Bergen katedralskole, der Ludvig Holberg selv gikk. Diplomene deles ut av årets vinner av Holbergprisen, Gayatri Chakravorty Spivak.
Årlig deltar rundt 1000 elever fra 20 utvalgte skoler i denne forskerkonkurransen.
Stanser alle nye tilskudd til Harvard
Utdanningsminister Linca McMahon sier Trump-administrasjonen ikke lenger vil gi føderale tilskudd til Harvard-universitetet.
– Harvard vil ikke lenger være en offentlig finansiert institusjon. Istedenfor kan de operere som en privat-finansiert institusjon, med sin enorme stiftelseskapital og ved å drive pengeinnsamling fra deres mange, rike alumni, skriver McMahon i et brev publisert på X mandag kveld.
I det tre sider lange brevet kommer McMahon med en rekke anklager om lovbrudd Harvard skal ha begått.
En talsperson for Utdanningsdepartementet sier at Harvard må imøtekomme kravene til administrasjonen for at de skal få igjen pengestøtten, ifølge The Harvard Crimson. Harvard svarer at direktivet er gjengjeldelse for at universitetet saksøkte Trump-administrasjonen, og et forsøk på å kontrollere Harvard.
Fra før har Trump-administrasjonen frosset over 24 milliarder kroner i føderale tilskudd til Harvard. Da svarte universitetet med å saksøke Trump-administrasjonen.
Student vant nasjonal inspirasjonspris
Ina Cabanillas Hansen vant prisen Årets unge inspirasjon for sitt engasjement innenfor inkludering, fellesskap og studenters psykiske helse.
Hansen står bak appen Study Buddies, som hun utviklet etter at hun ikke fant noen å skrive oppgaver med som student på Handelshøyskolen BI.
– Dette er det største som har skjedd meg profesjonelt. Personlig betyr det alt. Jeg startet Study Buddies fordi jeg selv slet med å finne min plass som ny student, nå får jeg en nasjonal pris for å ha gjort det lettere for andre. Det er ganske sterkt, sier Hansen i en pressemelding.
Prisen deles ut av Her Awards, som hedrer kvinner som skaper endring. I jurybegrunnelsen står følgende:
«Vinneren har vist et sterkt engasjement for å skape positive endringer for studenter og unge. Med plattformen Study Buddies jobber hun aktivt for å motvirke ensomhet og utenforskap, og hun har blitt en viktig stemme for inkludering og mangfold. Ina har vært åpen om egne erfaringer og brukt sin stemme til å styrke andre – både innen psykisk helse og i debatten om generasjonsforståelse.»
Ina Cabanillas Hansen under prisutdelingen Her Awards. Her Awards