Livssyn

NTNU får nytt livssyns­tilbud på campus

I stedet for å fjerne studentprestene, utvider nå NTNU livssynstilbudet på campus.

Prorektor for utdanning ved NTNU, Marit Reitan, opplyser at universitetet fortsatt utreder hvordan livssynstilbudet ved NTNU vil se ut i fremtiden.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i vår skapte Studenttinget ved NTNU overskrifter, da tinget fattet vedtak om å fjerne studentprestene.

Dersom NTNU ikke kan tilby arealer på lik linje til alle livssynstilbud, ønsker Studenttinget at studentprest-tjenesten avvikles, var argumentet.

Bakgrunnen for det hele var forespørsler blant annet fra Human-Etisk forbund om å også få lokaler på campus.

En arbeidsgruppe har parallelt sett på hvordan universitetet skal håndtere slike forespørsler, og har nå kommet til en delkonklusjon:

Studentprestene skjermes i denne omgang og i tillegg utvides livssynstilbudet med studenthumanistene. Det skriver Universitetsavisa.

— Den videre utredningen vil legge rammer for hvilke samtaletilbud av livssynsorganisasjoner som skal tilbys på NTNUs campuser videre. Det vi likevel har landet på, er at det ikke er aktuelt å gå videre med dagens løsning, der det kun tilbys lokaler til Den norske kirkes studentprester. Vi har derfor besluttet å tilby lokaler også til studenthumanistene, svarer prorektor for utdanning, Marit Reitan, i en epost til avisen.

Studenthumanist i Trondheim, Emma Skjølberg, bekrefter overfor avisen at hun har fått signaler om at NTNU ønsker å inngå et midlertidig samarbeid.

Skal utrede videre til høsten

Reitan fikk i april et notat med en rekke forslag fra denne arbeidsgruppen, som har jobbet med spørsmålet siden januar.

Arbeidsgruppen, hvor også studentene er representert ved Studenttinget og Velferdstinget, har ikke kommet med noen anbefaling, men har skissert flere alternative løsninger.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

En endelig avklaring på hvordan ting vil bli fremover, vil komme senere.

— Vi kommer til å utrede ulike alternativer nærmere til høsten, skriver Reitan til Universitetsavisa.

Studenttingslederen mener det er en god midlertidig løsning

Leder i Studenttinget ved NTNU, Andreas Knudsen Sund.

Det har kommet signaler om at NTNU ønsker å utrede nærmere muligheten for et livssynssenter, opplyser Studenttingsleder Andreas Knudsen Sund til Universitetsavisa.

Han mener likevel at det er en god midlertidig løsning at også studenthumanistene nå får lokaler på campus.

— Det har vært viktig for oss at det ikke er en forskjellsbehandling, der ett livssyn har masse areal mens andre ikke har noe. Så får vi se hva man bestemmer seg for på lang sikt, om det blir et livssynssenter eller om man ikke har livssynstilbud på campus, sier Knudsen Sund til avisen.

Studenttingslederen sier at det hele tiden har vært et arealspørsmål for tinget. I forbindelse med campussammenslåingen som er på trappene ved NTNU, har tinget ment at lokaler til ulike livssynstilbud vil gå på bekostning av andre tilbud, og dermed vært skeptiske.

Knudsen Sund utelukker ikke at det er et spørsmål som kan bli aktuelt for tinget å se på på nytt, dersom det kommer vesentlige opplysninger frem gjennom utredningen som nå gjøres.

Powered by Labrador CMS