reiseregninger

NTNU-rektor tok drosje fra den ene enden av campus til den andre

Over 40.000 kroner skiller topp og bunn i Khronos gjennomgang av rektorenes drosjebruk i 2022.

NTNU-rektor Anne Borg sier det var en veldig hektisk dag da hun måtte ta drosje fra sør til nord på campus Gløshaugen.
Publisert

Dag Rune Olsen, rektor ved UiT Norges arktiske universitet, tok i 2022 drosje 177 ganger til en totalpris på 46.747,-. Det viser en gjennomgang Khrono har gjort av rektorenes drosjebruk i 2022.

— Jeg prøver å være tilstede på alle våre elleve studiesteder i hele Nord-Norge, og da er ofte drosje det eneste praktisk mulige transportmiddelet mellom studiested og flyplass, skriver Olsen i en SMS til Khrono og presiserer at de ofte er flere i samme bil.

Khrono har fått innsyn i reiseregningene til en rekke toppledere i kunnskapssektoren. Tidligere har vi skrevet om hvordan Mari Sundli Tveit brukte nesten 30.000 kroner på fire hotellnetter, Margareth Hagen som fløy business-klasse til Lisboa for 25.000 kroner og Bjørn Haugstad som har en pendleravtale som ligger an til å bli mye dyrere enn hva NTNU hadde sett for seg.

Drosjebruk 2022

Rektor Antall turer Totalsum
Dag Rune Olsen17746 474 kr
Anne Borg, NTNU6335 590 kr
Hanne Solheim Hansen, Nord8428 166 kr
Svein Stølen, UiO6222 026 kr
Curt Rice, NMBU5920 910 kr
Sunniva Whittaker, UiA3815 827 kr
Klaus Mohn, UiS1914 077 kr
Gunnar Yttri, HVL3011 980 kr
Margareth Hagen, UiB289 368 kr
Christen Krogh. OsloMet146 915 kr
Petter Aasen, USN00 kr

Tallene stammer primært fra drosjekort og reiseregninger, men det er også ett tilfelle hvor rektoren ikke disponerer drosjekort, men i stedet fikk faktura for en reise.

Tok drosje én kilometer

Nå er det drosjereisene som står for tur. Andreplassen bak Tromsø-rektoren går til NTNUs Anne Borg, som i 2022 leverte drosjeregninger for 35.590 kroner fordelt på 63 turer.

Hoveddelen av drosjeutgiftene er turer til og fra flyplassen i Trondheim, men det er også kortere drosjeturer, blant annet en fra den ene enden av NTNUs campus på Gløshaugen i Trondheim til den andre.

Turen fra Lerchendal gård i sørenden av campus til Hovedbygningen i nord er på én kilometer, og ifølge Google Maps stipulert til å ta 13 minutter til fots, tre minutter med bil. Det kostet statskassen 260 kroner.

— Denne dagen var det svært knapt med tid mellom avtalen på Lerchendal gård og nytt møte i Hovedbygningen. Vanligvis tar vi ikke taxi på så korte distanser, skriver NTNU-rektoren i en e-post til Khrono.

Hun opplyser at de vanligvis bruker en av NTNUs elbiler til denne typen turer hvis de ikke rekker å gå.

— Vi ser ikke av kalenderen hva det var som gjorde at vi brukte drosje akkurat denne dagen, utover at det var en svært hektisk dag, skriver Borg.

— Det er et dilemma jeg opplever som toppleder at kalenderen er så full og tiden så knapp at jeg litt for ofte må velge løsninger som jeg egentlig ikke ønsker.

Nord på tredje

Tredjeplassen går til Nord universitet-rektor Hanne Solheim Hansen. Hun tok drosje hele 84 ganger i fjor, men selv om hun hadde flere turer enn NTNU-rektoren, var sluttsummen lavere med 28.166 kroner.

På bunn av listen kommer Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen (UiB), OsloMets Christen Krogh og avtroppende rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge Petter Aasen.

Men selv om sistnevnte verken har brukt drosjekort eller har levert reiseregninger for drosjebruk i 2022, betyr ikke det at det ikke er blitt tatt drosje. Aasen skriver i en sms til Khrono at han har tatt drosje både i inn- og utland i jobbsammenheng, men at disse er betalt av egen lomme.

Powered by Labrador CMS