Nytt om folk

Ny IT-direktør er ansatt ved Universitetet i Oslo

Gard Thomassen tar steget opp fra stillingen som underdirektør til å bli leder for IT-avdelingen ved Universitetet i Oslo.

Gard Thomassen er ny IT-direktør ved Universitetet i Oslo. Han danket ut 31 andre søkere.
Publisert

På fredagens styremøte vedtok styret å tilby Gard Thomassen stillingen som IT-direktør. Han overtar stillingen fra Lars Oftedal, som har hatt stillingen siden 2007, men som nå trer til side.

Det skriver Universitetet i Oslo (UiO) i en pressemelding.

Uniforum kunne i mars offentliggjøre at 32 personer hadde søkt på stillingen, blant dem Thomassen.

Den nye direktøren skal ta over en nylig omorganisert avdeling. Fra første januar i år er Universitetet i Oslos felles IT-avdeling USIT slått sammen med lokal IT på fakultetene til en ny felles IT-avdeling.

Tidligere ledererfaring

Thomassen har vært underdirektør i IT-avdelingen siden 2017. Da ledet han underavdeling for forskning, formidling og utdanning.

Ifølge UiOs pressemelding har Thomassen en doktorgrad innen medisin/informatikk ved Universitetet i Oslo fra 2010. Han har tidligere tatt lederutdannelse i Forsvaret, og skal fram til juni i år følge Solstrandprogrammet — et lederutviklingsprogram i regi av Stiftelsen Administrativt Forskningsfond ved Norges Handelshøyskole.

Fornøyd direktør

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen er fornøyd med ansettelsen.

— Thomassen kjenner kunnskapssektoren godt både som forsker og som underdirektør for USIT de siste seks årene. IT-avdelingen ved UiO leverer en rekke store og robuste tjenester til UiO og UH-sektoren, som er nært utviklet med de vitenskapelige miljøene.

Benjaminsen legger til at Thomassen har bred og relevant ledererfaring fra jobben som underdirektør.

— Jeg er trygg på at han sammen med et svært dyktig fagmiljø i avdelingen skal utvikle IT-tjenester som understøtter kjernevirksomheten forskning og utdanning på en meget god måte, sier Benjaminsen ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS